Tre veier til høyere forbrenning

#inneholder egenreklame

aktiv2


Du hører kanskje ofte at jogging og rolig langkjøring er den beste «slanketreningen», men vit at du kan bruke alle kondisjonsaktiviteter og ulike type økter til å øke forbrenningen. For eksempel dans, sykling og aerobic. Derfor er det en god ide å fortsette med eller begynne med det du liker!

All form for økt bevegelse bidrar til økt forbrenning og dermed vektreduksjon. Ikke minst bidrar regelmessig styrketrening i det lange løp og til varig vektnedgang, ved at økt muskelmasse motarbeider muskeltap ved diett og aldring og gir økt døgnforbrenning.  Bli med i «Trines Trenignsglede online styrketrening for vektreduksjon»?   MELD DEG PÅ HER

Å variere treningen er dessuten alltid smart!

Det er flere måter å justere den treningen man allerede gjør i dag og som man trives med, for å øke forbrenningen og dermed forebygge vektoppgang, eller bidra til å holde vekten eller gå ned i vekt. Her kommer de:

3 faktorer som du kan påvirke:

 1. Jo oftere du trener, jo mer forbrenner du.
 2. Jo lengre du holder ut, jo mer forbrenner du.
 3. Jo høyere intensitet du har, jo mer forbrenner du.
Noe som passer deg bedre enn det andre?
Mitt råd er at du benytter deg av bredden med muligheter og trener variert på den måten som fungerer best for deg. Utfordre gjerne deg selv til å øke treningsmengden og forbrenningen ved en eller flere av disse «metodene».
 • Noen dager kan du for eksempel sørge for å ha høyere intensitet enn ellers. Gå litt ut av komfortsonen og få pulsen opp et nivå. Enten planlegger du en hard økt i løpet av uken. Da trenger du ikke holde på så lenge. For eksempel ved at du går eller jogger en kupert runde, en løype med stigning, eller at du går med høyere tempo. Hvis du ikke er typen som liker å planlegge, går det også an å kjenne mer etter på dagsformen. De dagene du kjenner mer overskudd, tar du hardere i.
 • Andre dager holder du et roligere tempo med lav/middels puls. De dagene du trener rolig eller de dagene du har mer tid til trening, kan du jo legge opp til å holde på lengre (øke varigheten på økten).
 • Visse uker får du kanskje verken trent hardt eller lenge? Da har du fortsatt muligheten til å oppnå en høy total forbrenning ved å sørge for litt aktivitet hver dag, samt å ta mer aktive valg i det daglige. Slike uker kan man også trene en dag eller to mer enn man pleier for å øke den totale forbrenningen.

Fikk du lyst til å utfordre deg selv på ett eller flere av disse tre områdene? Og gi litt på?

Del gjerne i kommentarfeltet her eller på facebook-siden!

God trening!

Trine 🙂

Min Facebook-side finner du HER 

Min Instagram finner du  HER 

Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

2 kommentarer

 1. Åsne HB

  Hva slags kosthold har du?

  1. Trines Treningsglede

   Hei Åsne! Jeg forsøker å spise etter Statens råd for ernæring. Jeg spiser alt men ikke alltid!
   God helg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *