Novemberstemning i kropp og hus

«Lille advent» kalte Stian Blipp denne måneden. Den var fiin. Men han siktet vel litt til begynnende jul i butikker, gater osv. Og at enkelte tar for seg julens tradisjoner og gleder litt vel tidlig. Jeg er for å gjøre julen kort og kvalitativ, om man kan si det sånn.

Men jeg likte begrepet og fyller det på min måte. For november er måneden hvor jeg begynner å tenke på jul for alvor. Jeg vil gjerne gjør så mye av forberedelsene – både til jul og ifm trening – som mulig denne måneden for å kunne nyte desember mer.

Her i huset blir det adventsstemning fra 1.desember og julepyntet så tett opp mot lille julaften som det er praktisk mulig. Men i november liker jeg å lage litt vinterstemning i huset. Bort med friske sommerfarger og rustne høstfarger og inn mer vinterbelysning, litt sølv, gull, litt skinner og glitter. Men enkelt!

Det viktigste er en liten endring.

Fra barna var små og kunne sitte på bordet i vippestol har jeg tent stearinlys foran dem, pyntet bordet, fyrt i peisen, sagt advenstversene, pyntet med vakre blomster og laget et nummer av det. Jeg har ønsker å gi dem gleden rundt et bord, et måltid og samlingspunktet. Resultatet er to gutter på 5 og 7 år som komplimenterer et nypyntet bord, etterspør tente lys, plukker blomster og som bærer inn ved med glede.

Det varmer at de setter pris på slikt og var mottakelig så tidlig ❤️

Nå er novemberbordet på plass, helt enkelt. Og flere lys i bruk. Snart skal lyngen sprayes i sølv og gull og slik få lengre levetid og pynte opp. I tradisjon tro!

November er en måned jeg liker å imponere meg selv når det gjelder å prioritere trening og se løsninger. Hverdagen strammer seg til, men treningen består. I går var det svømming og styrke på overkropp. I dag er det igjen tid for yoga. Roe ned! Du da?

God lørdag 💞

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *