Slik lader du opp til skisesongen nå – 3 grep

Snøen, kulden og skisesongen er ikke så langt unna nå. Det gleder et ski-hjerte som forhåpentligvis kan gå på langrenn i vinter. Både i treningsølyemed og med familien.

Bruker du også langrenn som en treningsmulighet og som en del av det å være aktiv hele året allerede. I så fall gratulerer! Er du ikke helt der, så kanskje årets vinter blir din tid for gjennombrudd? Å bruke langrenn som treningsfom er fantastisk, og anbefales. Skånsomt, effektivt, slankende og rikt på naturopplevelser.

Uansett bakgrunn så blir skisesongen enda morsommere om man er litt forberedt. Og jeg oppfordrer til å begynne å tenke på skisesongen allerede nå på høsten.

Så her deler jeg min oppladningsgrep.

3 GREP FOR Å LADE OPP TIL SKISESONGEN

1

Sørg for godt kondisjonsgrunnlag

Det å gå målrettet på langrenn krever mye energi og god kondisjon, så sett i gang å forberede deg nå.

Du blir god på det du trener på, så rulleski er kanskje den aller beste oppladningen. Nest etter og trolig mye mer tilgjengelig aktivitet for folk flest, så er jogging eller målrettet gåing det beste du kan gjøre nå! Skulle skiføre utebli store deler av sesongen der du bor, har du et flott utgangspunkt å bygge videre på mtp vinterjogging.

Til deg som er helt utrent, kom enkelt i gang med ett av mine lavterskel 8 ukers gå- eller joggeprogram for nybegynnere og vær i mål med det midtveis i desember.

Til deg som allerede har en god grunnkondisjon er dette selvsagt et supert utgangspunkt. Du trenger å gjøre mindre for å være i ok form når du begynner å gå på ski, men du trenger jo ikke vente og kan jo løfte kondisjonen ytterligere ved å følge et av mine 8 ukers joggeprogram for aktive mosjonister og være i mål med det midtveis i desember.

Les også: Pigg dine favorittløpesko

2

Tren noen relevante styrkeøvelser

For å øke skigleden, effekten av turene til vinteren og for å bli bedre på ski, kan du øke din «ski-styrke» ved å begynne å gjøre relevante øvelser nå.

Du lader altså opp og styrker «skimusklene», noe som krever tid. Så sett i gang, gjør et relevant styrkeprogram for langrenn eller flett inn noen av de ski-relevante øvelsene i dagens trening.

Få mitt skiforberedende styrkeprogram med seks øvelser ved å klikke her

3

Andre forberedelser

Flere og flere gjør yoga regelmessig, ikke bare for den mentale avkoblingen, men for å bli mer fleksible i muskulaturen og dermed mer bevegelig i hverdagen og i ulike aktiviteter. Ikke så dumt med en fleksibel kropp når du skal ut på ski.

Klikk her for 6 gode yoga-øvelser med veiledning

Forbered deg til skisesongen ved å ha klær og utstyr i orden. Til selve skiaktiviteten trenger du selvsagt skidress, hansker, skisko, skismøring, ski, og staver foruten generelt fornuftige, varme klær til trening ute i kulden.

Klikk for guide med liste over hva du trenger ute i kulden her

En rumpetaske med plass til vannflaske, telefon, energibar og annet småtteri, brukes i hvert fall flittig her i gården.

Can´t wait!

God ski-prepp heldige folkens, fra verdens fineste land.

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *