10 måteholdstips til ferien

Har du lyst på en sunn og slankevennlig ferie MED matglede – enten du er bortreist eller hjemme? Du kan spise alt, hvis du ikke overdriver noe.

Her er noen enkle leveregler du kan bruke i ferien.

10 MÅTEHOLDSTIPS I 10 DAGER 

1.Gå turer, skiturer eller vær fysisk aktiv jevnlig for å opprettholde muskelmasse og forbrenning. En dag ute på tur med barn og barnebarn teller absolutt.

2.Gjør unntak og kos deg inni mellom, det er sunt og viktig. Men husk, kroppen vet ikke at det er ferie og unntak, det er vel bare en lørdag i høstferien og vinterferien i hvert fall, kanskje to?

3.Spis og drikk regelmessig, så du ikke er skrubbsulten når usunne fristelser settes frem. Frukt og grønnsaker er smart og supet som mellommåltider. Husk frokost! Velg helst vann, men alternativt sukkerfri saft og brus.

4.Kjør på med MYE av lekkert, sunt og næringsrikt tilbehør til måltidene (små tomater, rosekål, agurk, epleskiver, lekre reddiker, osv)

5.Inn på sporet raskt! Kom inn i ditt vanlige spor med mat og trening så fort ferien/høytiden er over og du kommer hjem.

6.Nøtter og mandler er sunnere kalorikilder (som så og si ikke påvirker blodsukkeret), enn sukker og søtsaker, selv om en neve er nok om man tenker på vekten.

7.«Ta to»-prinsippet. Lag en plan før du går i selskaper og sosiale sammenkomster. «Jeg skal ta en bolle, men ikke to eller mer.». «Jeg skal ta to kjøttkaker, men ikke mer», «Jeg tar to glass vin maks», osv.

8.Måtehold med alkoholen! Hva du velger av alkoholholdig drikke er ikke så avgjørende som mengden. Ikke overdriv her heller, det drar fort med seg inntak av snacks og unødvendig kalorier.

9.Tren gjerne styrkeøvelser der du er. Gjerne mange dager, men husk en hviledag mellom. Her er 50 øvelser som ikke krever utstyr. 

10. Spis sakte og ta deg tid til å nyte maten! Da kjenner du metthetssignalene i tide – når du har spist nok. Og du får større matopplevelse med de rundt.

Hva skal du i ferien tro?

Klem Trine

2 kommentarer

  1. Sissel Sandvik Karlsen

    Hei Trine
    Tenkte jeg skulle se på de 40 øvelsene uten utstyr . Får de ikke opp jeg . God helg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *