Hjemmelaget tomatsuppe og guttemiddag

Nå er det høst dere, og suppe er en genial måte å få i skrotten og barna grønnsaker.

Jeg skal innrømme at jeg elsket tomatsuppen fra Toro som barn, og at jeg har tydd til å servere posesuppe som travel småbarnsmamma. Ikke så bra, men heller ikke verdens største synd. Men hjemmelaget topmatsuppe er selvfølgelig mye mer innafor. Sunnere og mer smak! Det ble det servert her i går til pannekaker da barna hadde med venner hjem.

I mitt barndomshjem vokste jeg opp med ertesuppe før pannekaker. Mens her i huset hører tomatsuppe sammen med pannekakene – side om side.

Gutta elsker begge deler og Magnus ønsket dette i går da han skulle ha med to kamerater hjem fra klassen. Jeg la meg i selen, prøvde en ny oppskrift fra VGs Vektklubb.no – der alle rettene er gjort sunnere og knepne på kalorier, og disket opp med hjemmelaget tomatsuppe.

Varmende, sunn og – god?

Familiens vurdering: Alle barna var skeptiske, men alle smakte. Flere fikk tømt skålen for tomatbitene. Men ut over dette, de spiste alle sammen og sa til og med at det var godt. Bra, viktig å smake!

Min vurdering: Den var rågod!!! Frode også skrøt. Og så varmende og deilig! Akkurat tomatsuppe laget fra bunn er såpass sunn og mager at du trenger ikke spesielle oppskrifter med kalori-sparing for å få den magrere. Likevel velger jeg Vektklubb sine, for de de er sunnhets-sikret, enkle å lage og alltid

«Tomatsuppe med basilikum»

Tilberedningstid: 20 min

Mengde: til 4 personer

Dette trenger du:

  • 8 sjalottløk
  • 8 tomater
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 bokser hakkete tomater, hermetisk
  • 4 dl vann
  • 0,5 dl hakket basilikum
  • 2 stk kyllingbuljong
  • 1 ts sukker
  • 2 dl lettmelk
  • (2 dl hvitvin)
  • Salt og pepper

Slik gjør du: 

  1. Finhakk løk, tomater og basilikum.
  2. Kok ut buljongterningene i vannet.
  3. Hell de hermetiske tomatene i en kjele sammen med tomatene, buljong, løk, olivenolje, basilikum, sukker (og hvitvin).
  4. Press hvitløken i suppen.
  5. Kok opp og la det koke på svak varme i 15 minutter.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Hell i melk og varm opp til kokepunktet. Server varm!

Ernæringsinfo per porsjon fra Vektklubb.no: 

Kaloriinnhold: 208

Karbohydrater: 44 %

Proteiner: 15 %

Fett: 42 %

Meld deg inn i Vektklubb.no og få mange sunne, magre oppskrifter.

Bon apetitt!

Trine

Klem Trine

Følg gjerne Trines Treningsglede også på Facebook og Instagram 

BLI MEDLEM i Trines Treningsglede online styrketrening her

Les mer om opplegget HER! 

Sjekk ut andre kurs og treningsgrupper jeg har ved å klikke på denne linken! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *