6 svært gode grunner til å trene om kvelden

Er du en av dem som utelukker kveldstrening som en mulighet og tenker at løpe er kjørt i 19-tiden? Til og med i sommerhalvåret? Da bør du lese dette…

1 – BRA FOR HJERNEN

JUNI: Solnedgang ved Brunkollen i Bærum ca klokken 21.30

En undersøkelse fra 2016 viser at en løpetur om kvelden kan være helt supert for hjernen. I hvert fall hvis du vil øke sjansen for å huske noe nytt som du nettopp har lært. Trening ca fire timer etter at du har lært noen nytt kan forbedre langtidshukommelsen din. For eksempel hvis du lærer noe nytt kl 17 om ettermiddagen, er det ideelt med trening kl 21.

2 – BRA FOR SINNET

Jo senere på dagen du drar ut for å trene, jo færre folk, jo mindre støy og jo mer stillhet. Stillhet er bra for sinnet, kreativiteten og tankene, og gir rom for fordypning. Å trene i naturen og møte en og annen i ny og ne føles både trygt og som en stor frihet. Og gir en snedig form for avspenning under selve den fysiske anstrengelsen.

3 – BRA FOR ØYET

Naturen er jo alltid vakker, men kveldslyset kaster et enda mer magisk lys over både skog, mark, skjærgård, strand og vann. Og by! Kveldslyset er svakt og dunkelt, og kan gjøre bladene og naturen mer fargeløs. Samtidig kan det bli skarpe, klare farger dersom det er kveldssol og solnedgang. Å avslutte dagen i måneskinn med endorfiner, god samvittighet og vakre innrykk på netthinnen er ikke dumt. Det er ikke for sent å trene verken etter klokken 19 eller 20!

4 – BRA FOR TIDSKLEMMA

Å trene rett før du skal legge deg er ikke optimalt, men om du er fanget av tidsklemma og valget står mellom å trene på kvelden eller ikke trene, er jeg ikke i tvil om at du som mosjonist bør komme deg ut, også etter klokken 20. Enhver form for trening når som helst, er bedre enn ingen trening. For mange er trening etter at barna har lagt seg den eneste muligheten i en periode, grip kvelden i så fall.

5 – BRA FOR FORMEN

Trening godt utpå dagen er bra for treningseffekten og oppbygging av formen. Undersøkelser viser nemlig at du får best utbytte av treningen på ettermiddagen og kvelden. Kroppens reaksjonstid og evne til å ta opp oksygen er på sitt beste mellom klokken 16.00 og 19.00. Mosjonister kan løfte tyngre om kvelden enn om morgenen.

6 – BRA FOR SKADEFOREBYGGING

Jeg er kanskje ikke den eneste som føler meg mest stiv i kroppen om morgenen? Undersøkelser viser at muskulaturen er smidigere om ettermiddagen enn om morgenen pga av at kroppstemperaturen i snitt er en hel grad varmere . Kveldstrening reduserer derfor risikoen for skader i muskler og ledd.

♥♥♥

Da vet du i hvert fall hva du skal gjøre om morgenen, formiddagen, og ettermiddagen har gått og du ikke har fått trent?!!

Lykke til, ha tipp topp onsdag videre.

Hilsen vannkopper-bo og Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *