Forfriskende tomatsalat med grillet kylling

Hurra, det er mai, sola skinner og jeg er sikker på det blir fyr på grillene bortover vårt vakre fedreland på 17.mai. Matglede hører definitivt med på nasjonaldagen, og etter en lang formiddag til fots trenger vi alle energipåfyll, også av det sunne, næringsrike slaget.

Jeg ser for meg at en fresh og mettende salat som passer til grillmat sikker kan glede den sultne. Og vet at mange helsebevisste setter på det er sunne alternativer på festbordet, selv om det er 17.mai.

I Vektklubb.no, som kaloriberegner personene i oppskriftene sine, fant jeg en salat som hørtes perfekt ut og som jeg tenkte ville fenge på festbordet ute på terassen: Tomatsalat med grillet kylling

Jeg testet den derfor på bursdagsfeiringen her på søndag. Hadde jeg rett? Les familien vurdering under bildet..

Familiens vurdering: Etter to forsøk på å gjennomsteke kyllingkjøttet på grillen var det vill begeistring for det smakfulle og forfriskende alternativet til grillpølser i brød. Begge kjønn og to generasjoner hev seg over til det var nesten tomt. Dressingen bidro til en frisk og velgjørende opplevelse.

Min vurdering: Enkel og rask å lage, som jeg liker. Sunn og smaksrik. Sommerlig og perfekt i grillsesongen. Med sine skarve 474 næringsrike kalorier per person (uten fetaost som jeg la til), er den også et godt alternativ for den som passer vekten. Kyllingen og proteinene faller også i smak for den nytrente. Hi hi.

Her er Vektklubb.nos oppskrift på

«Tomatsalat med grillet kylling»

(PS. jeg gjorde noen justeringer, og la til fetaost, så oppskriften her er ikke helt identisk med Vektklubb.no sin)

Tilberedningstid: 30 min

Mengde: til 4 personer

Ingredienser:

  • 650 g kyllingfilet
  • 400 g cherrytomat
  • 1 rød paprika
  • 100 g sorte oliven, uten sten
  • 2 ss kapers
  • 1 dl spinat
  • 1 dl fersk basilikum
  • 6 ss brødkrutonger
  • 3 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 lime (revet skall og saft)
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Skyll og del tomatene i to.
  2. Rens og skjær paprikaen i små terninger.
  3. La vannet renne godt av oliven og kapers.
  4. Skyll spinaten.
  5. Grill kyllingfiletene, del de opp i skiver når de er ferdig grillet og legg de nederst i et serveringsfat.
  6. Bland tomater, paprika, oliven, kapers, spinat og basilikum og legg oppå kyllingen.
  7. Strø brødkrutongene på toppen. (og fetaost om ønskelig)
  8. Bland sammen resten og pisk sammen til dressing.

Ernæringsinfo per porsjon (uten fetaost) fra Vektklubb.no: 

Kaloriinnhold: 475

Karbohydrater: 12 %

Proteiner: 40 %

Fett: 48 %

God 17.mai prepp! 🙂

Klem Trine

Følg gjerne Trines Treningsglede også på Facebook og Instagram 

BLI MEDLEM i Trines Treningsglede online styrketrening her

Les mer om opplegget HER! 

Sjekk ut andre kurs og treningsgrupper jeg har ved å klikke på denne linken! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *