SJOKOLADEKAKE MED PISTASJ OG BRINGEBÆR

Denne nydelige sjokoladekaken laget jeg i går til min bursdagsfeiring med familien nå på søndag. Jeg lagde en minivariant i tillegg så jeg fikk smakt på min «nye kake» og den kommer til å få ben å gå på. He he. Jeg deler oppskriften med deg også siden 17.mai er rett rundt hjørnet. Sjokolade, pistasj og bringebær er en spennende og fantastisk smakskombinasjon, kanskje du vil bidra til kakebordet?

SJOKOLADEKAKE MED PISTASJ OG BRINGEBÆR

Basen har jeg delt før, men jeg gir den på nytt her:

Dette tenger du til bunnen (en springform):

4 egg

4 dl (nesten) sukker

3 dl hvetemel

200 g smør/margarin

3/4 dl kakao

1 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

Slik gjør du

Pisk sammen egg og sukker. Smelt smør og kakao i en kasserolle. Rør sammen alt tørt (mel, bakepulver og vaniljesukker) og «vått» (smør og kakao). Stek i rund form midt i ovnen i ca 30-35 minutter på 175 grader.

Dette trenger du til fyllet

4 ss smør

2 ss sirup (lys)

4 ss kokt kaffe

1 stor melkesjokoladeplate

melis

Slik lager du fyllet

Smelt smør i en kasserolle og tilsett sjokoladen i biter. Når dette er smeltet sammen tilsett kaffe og sirup og rør sammen til en jevn masse. Avkjøl og tilsett melis til du får en fast masse/fyll.

Dette trenger du til pynting

Pistasjnøtter (som du hakker)

Sitronmelisse (blader)

Rosa non-stopp

Rosa blomster

Tilbehør i skåler på kakebordet

Trengs ikke;

VILL bringebær

Chilli- og bringebærkuler

Bringebær

Slik pynter du kaken

Når kaken er avkjølt skjærer du den i to horisontalt. Smør et passe lag med fyll på «bunnen». Smør et lag oppå fyllet med rørte bringebær eller bringebærsyltetøy. Legg så på «toppen» av kaken. Smør et passe lag med fyll på «toppen». Kaken har altså et lag med fyll i  midten og ett på toppen.

Legg så et bredt belte med pistasjnøtter langs kanten på kaken. Plasser noen blader rundt nøtte-ringen. Pynt med rosa non-stopp i midten. Topp synsinntrykket med rosa blomster som du legger forsiktig oppå sitronmelissen om du ønsker. Da må man jo passe på at ingen spiser disse 😉

PS! Les kaken er populær blant voksne og barnevennlig på en gang, fordi du kan skjære en ring rett innenfor pistasjringen. Så kan de som liker pistasj få kakestykker fra ytre ring og resten fra indre ring med kun non-stop pynt. Fiffig? I hvert fall gjennomtenkt fra meg. Alle skal kose seg…store og små. 

Putt et enkelt flagg i midten og det er 17.mai. HURRA!!!!! Eller fest…

God nasjonaldags-prepp!

Uten kake ved spesielle anlendinger – ingen balanse.

Mai-klem fra Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *