Løping er enkelt!

Kjogg5

Glem alt som skrives om forfotsløping, antall steg i minuttet, dropp på løpesko, pulssoner osv. Løping er enkelt, så lenge du ikke gjør det vanskeligere enn det er. Når du har funnet løpegleden kan du gjøre mer ut av det.

God gjennomføring er mye enklere hvis du har en kondisjonsaktivitet du kan gjøre hvor som helst og når som helst. Slik som raske turer og jogging! Og så hjelper det mange å ha noen å jogge sammen med.

Hvis du ønsker veiledning og god oppbygging, kan jeg hjelpe deg i gang med et treningsprogram som ligger på bloggen og som gir deg forslag til konkrete økter i åtte uker. Følger du programmet denne våren, kan du stolt gå inn i sommeren med grunnformen i kroppen og godt brukte joggesko. Jeg deler programmet på Facebook-siden Trines Treningsglede i morgen!

FØRST – en enkel veiledning for nybegynnere på løping: 

 • Gode løpesko er bra og invester gjerne i det, men ikke la det stoppe deg om du ikke har nye fancy sko. Bruk de joggeskoene du har. Og bytt de ut over tid. 
 • Gi deg tid til å venne deg til løping. To-tre dager i uken med rask gange og jogging er nok i starten. Du skal øke på forsiktig. Vil man trene lengre eller mer kan man alltid gå ekstra. Gange er mindre belastende, men gir likevel god trening og økt kaloriforbruk. 
Tahev

Finn ulike joggerunder. Slik får du variasjon – både puls- og belastningsmessig. Det er lett å fokusere for mye på å sammenligne tider fra gang til gang hvis du alltid løper den samme. Det er lite hensiktsmessig og ikke så motiverende.

 • Tren gjerne tåhev ved siden av joggingen for å unngå skader. Styrkeøvelsen for leggene er enkel og kan gjøres hvor som helst. 
 • Å strekke ut leggene hver gang du har jogget, mens du er varm, er også skadeforebyggende.  
 • Variasjon er det beste ved all type trening. Veksle gjerne mellom turer og joggeturer, og la joggeturene variere med hensyn til lengde og intensitetsnivå, slik som i programmet. 
 • Om du klarer bør du alltid avslutte joggeturen med en positiv følelse. Først og fremst betyr det kanskje at du klarte å gjennomføre planen? Et godt tips er at man ikke går hardere ut i starten enn at man har krefter igjen til å fullføre slutten. Det bør ikke føles veldig tungt når du avrunder. 
 • Løp gjerne på varierende underlag og mest mulig på grus og sti. Jo mer ulendt, jo bedre, ville min dyktige fysioterapeut si.

Jeg er så heldig å ha funnet løpegleden tidligere, men etter lang tids opphold pga hælbetennelse og sykdom, må jeg nok lete den frem litt på nytt. Sånn er trening og Treningsglede – litt ferskvare!

Det beste som finnes i sommerhalvåret er dessuten å ha lav treningsterskel både hjemme, på hytte, fjellferier og reiser, og jogging og løpeglede løser dette fint. 

Har du lyst til å begynne å jogge? 

Jeg håper dette var litt inspirerende. Ha en fin kveld.

Vi høres!

Trine 🙂 

 For å få varslinger når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her.

 

2 kommentarer

 1. Hei. Har du noen tips om løpeteknikk, gjerne med bilder/film? Jeg vil gjerne løpe, men føler at teknikken min ikke er god – føles som om jeg har «tunge» løpesteg/teknikk/holdning når jeg løper.

  1. Trines Treningsglede

   Hei, ja jeg har et eget innlegg med en enkel guide, dessverre ikke egen video, men har linket til en i innlegget. Håper det kommer til nytte 🙂
   http://trinestreningsglede.no/2017/01/31/lopeteknikk-for-nybegynnere/

   Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *