
Påsken pleier å bli full av hygge og kos. Gode middager med vin, påskeegg, likør og kvikklunsj på tur hører med. Men påskemat og kos består også av sunn og god mat.

Da jeg så oppskriften «Eggemuffins med chorizo og brokkoli» på Godt.no ble jeg glad. Disse kan man lage opp, spise og fryse resten. De er perfekte – både nylagde eller oppvarmet som noe ekstra godt og sunt på frokost- og lunsjbordet, men også som en digg del av matpakken på tur.
Som i en omelett lager du eggemuffinsene basert på grønnsakene i oppskriften eller av restegrønnsaker du har liggende.

Her har jeg laget 16 eggemuffins etter min variant av Godt.nos oppskrift. Jeg la til sopp, paprika og hvitløk, fordi jeg liker det og ville ha mer grønnsaker.
Her er min oppskrift på eggemuffins:
Tilberedningstid: 45min
Mengde: til 4 personer eller til 12 store eller 16 små muffins.
Ingredienser:
- 13 egg
- 2,5 ss melk
- 1, 5 ts bakepulver
- 0, 5 ts salt
- 1 klype pepper
- 1 fedd hvitløk
- 1 brokkoli
- 1/3 rød paprika
- 1 stor sopp (champignon)
- 1 cherizopølse
- 50 gram parmesanost
- 1 ss fersk gressløk
Slik gjør du:
- Visp sammen bakepulveret og melken til det skummer.
- Deretter visper du inn eggene, salt og pepper.
- Del brokkoli i små buketter og chorizo i små biter. Rasp parmesanosten og finhakk gressløken. Bland alt sammen.
- Fyll 12 store muffinsformer med eggeblandingen. Ikke fyll helt opp til kanten.
- Stek eggemuffinsene midt i ovnen ved 175 grader i 20-30 minutter.
Voila!
Min erfaring at solide muffinsformer må til! Det svømte litt utover i mine litt for tynne og slappe former.

Her den opprinnelige oppskriften på Godt.no
Takk til Godt.no for sunn og herlig inspirasjon 🙂
God, aktiv påske!
Trine