Andre «påskeaften»; lengste dagen på lenge

Så fort jeg blir helt frisk så avtar søvnbehovet. Nå våkner jeg halv åtte på ferie, føler meg utvilt og står opp. Luksus!

All den tid jeg hangler og er syk er jeg vant til å være «i koma» om morgenen, snu meg rundt å sove videre. Søvnbehovet virker utømmelig når jeg er syk ifm øre-nese-hals.

Jeg skriver LUKSUS, fordi for meg så er det det å leve livet som henger høyt. Ikke å sove det bort. Ønsker er å delta i familielivet og livet ellers.

Med stor livsgnist, treningsglede og arbeidslyst, får jeg egentlig ikke lange nok dager. Så alle de reduserte dagene i vinter, da dagene er «korte» nok fra før, har vært utfordrende på den måten og.

Det at jeg må sove mye, enten det er å stå opp sent, sove midt på dagen eller legge meg tidlig, er sykelig (knyttet til helseproblemene) og ikke noen tilfredsstillende følelse eller utsovet tilstand.

Å våkne til normal tid, til en feriedag, med strålende sol og dagslys som varer ennå, til over 19.30, gir rom for så utrolig mye fint.

Både rolig frokost, kos med barna, langvarig skitur og rasting med familien, egen treningstur etterpå, øvelser på hyttegulvet, handling, god dusj, middagslaging, jobbing, felles måltid, slumring i superundertøy, lesing, leking og you name it.

I kveld blir det i tillegg sofakos, rødvin og påskekrim med kjæresten.

Det er så lang dag – den lengste på veldig lenge…

Har du en fin palmesøndag? Får du gitt kroppen sol, bevegelse og frisk luft du og?

God palmesøndag!

Klem Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *