Melding til unge jenter: Klikk «unfollow» i kveld!

At debatten rundt merkevaren Sophie Elise og den farlig påvirkning på unge jenter nå tas blant store bloggere og i media er på tide.

Kjempeviktig!

Kudos til Kristin Gjelsvik som tar steget i tredje trimester og snakker høyt, tydelig og saklig i sin video torsdag.

Jeg må si jeg støtter henne, og synes det er bra at også «Helsesista» står frem med sitt standpunkt og også utrykker at hun er skeptisk til det å dele egne komplekser på bloggen og måter man kan fikse det på. Hun tror også at friske vil leter etter feil ved slik påvirkning.

Meningsløst!

Vi får håpe fagpersonene også nå melder seg på i debatten, drømmen hadde vært at Therese Fostervoll Mathisen, Finn Skårderud, Sophie Elise, hennes annonsører, Kjetil i United Influencers, for å nevne noen, stilte til debatt på NRK.

Så ikke misforstå meg – jeg håper debatten fortsetter og løftes til er enda høyere nivå, og at Sophie Elises samarbeidspartnere også kjenner på en uggen følelse i kroppen over å være med på dette, og tar til ordet…

I dag ønsker jeg å bidra med en tilnærming til kroppspressproblematikken som jeg tror er viktig for alle unge å ha uansett!

Mitt budskap i dag er til de unge jentene som utsettes for den syke påvirkningen og den litt gale verden vi lever i. Og som unge «lever mest i». Jeg håper du som leser vil dele dette innlegget med alle unge jenter du kjenner.

Du MÅ beskytte deg selv!!!

Her kommer den – melding til unge jenter; Vi kan håpe på at bloggere og media bringer mindre kroppspress fremover, men desverre er det lite sannsynlig og det er uansett ikke noe du har kontroll over. Kroppspress og ting som kan gjøre oss kjempevondt og påvirke oss negativt vil alltid eksistere. Også når Sophie Elise ruller inn.

Du er nødt til å beskytte deg selv. Gjøre deg mer robust. Klikk «unfollow»!!!

Du trenger det ikke. Du går ikke glipp av en *dr…*

En stor styrke hos meg fra jeg var ganske ung jente, er at jeg fokuserer på det jeg har kontroll på – og det er meg. Hva kan jeg gjøre for at jeg skal få det bedre? Til psykologens store glede, he he…litt gullebarn hos psykologen når du retter fokuset mot deg selv og det du kan endre, uten å mokke.

Jeg oppfordrer dere alle jenter til å gjøre det. Ikke fordi dere har skylda, eller at ikke samfunnet og andre rundt skal og kan bli bedre. Men fordi dette har du kontroll på. Deg og hvordan du forholder deg, kan hjelpe deg! Hvordan du lar deg påvirke og ikke – er i DIN KONTROLL!

Ta den, bruk den!

GJØR DET! Bestem deg for at du kun vil påvirkes av sunne, sterke og naturlige forbilder. Rydd opp i apper, brukere, sosiale nettverk, leselisten og sosiale medier. Ikke la noe dritt forpeste hodet, tankene og følelsene dine mer – og forringe ditt selvbilde, din selvfølelse, psykiske helse og livskvalitet.

Du trenger ikke det, ikke hvis du tar kontrollen.

Beskytt deg, klikk «unfollow»! Nå – i kveld. Be om hjelp fra en venninne, kompis, bror eller voksne hjemme, hvis du ikke klarer det alene.

Husk at du skal leve med deg resten av livet. Ta deg på alvor – ta eierskap til ditt, slå ring om deg og bygg deg opp utifra indre driv. Da trenger du sikkert ro, og ikke den syke inputn som kommer via skjermen.

Power-girl! Gå foran 👊

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *