6 tips til slankevennlig trening

#egenreklame

Mange har spurt meg om hvordan de bør trene dersom de skal ned i vekt. Ikke så rart, ettersom nå nesten 7 av 10 nordmenn er overvektig, svært mange ønsker å ta av 5-10 kilo pluss og vi er inne i vårmånedene alt. Derfor gir jeg generelle råd om dette.

Å trene hensiktstmessig er alltid viktig, uansett hva som er målet. Også for en mosjonist som skal i form og ned i vekt.

I dagens innlegg kan du lære hvordan du mest hensiktsmessig fordeler mengden styrke- og kondisjonstrening for best bidrag i vektprosjektet.

I mitt eget treningskonsept på nett «Trines Treningsglede online styrketrening for vektreduksjon» får du styrketreningen over tid lagt opp i tråd med målet om å gå ned i vekt. Du kan lese om treningskonseptet mitt HER  OG MELDE DEG INN HER.  For at flest mulig skal få testet helårskonseptet er det GRATIS å delta den første måneden, videre koster medlemskapet 490 kr pr måned. Over 70 kvinner er nå abonnenter i den lukkede Facebook-gruppen der man kan trene med meg som instruktør – hvor som helst og når som helst. #egenreklame

For oss alle anbefales det at vi trener både regelmessig styrketrening og kondisjonstrening, men hvordan skal du foredele dette når målet er vektreduksjon?

Jeg har samlet tips som er smarte, varierte og overkommelige for deg som har som hovedmål å bli i generelt bedre form og samtidig ta av noen kilo. Legg opp eller justere treningen din etter disse rådene:

6 tips til slankevennlig trening:

  1. Øk aktivitetsnivået. Jo oftere, jo lengre av gangen, eller jo hardere du tar i – alt teller! Det er uendelig mange aktivitetsformer som fungerer, ikke minst raske turer. Aktive valg i hverdagen øker også nivået, som for eksempel å ta trappen, stå å jobbe eller leke med barna.
  2. Kombiner treningen slik: styrke 30 % og kondisjon 70 %. Trener du 3 dager i uken, ta en dag styrke og to dager kondisjon. Trener du 5 dager i uken, ta to dager styrke og tre dager kondisjon. Sammen gir det fremgang både i styrke og kondisjon, samt øker forbrenningen – både under og etter økten.
  3. Prioriter såkalte baseøvelser, dvs øvelser som styrker store muskler i hele kroppen. Jo mer muskelmasse, jo sterkere generelt og jo høyere døgnforbrenning.
  4. Vektlegg kondisjonsformer du svetter av. Generelt svetter vi mer av aktiviteter som for eks svømming, aerobic, løping, langrenn og ellipsemaskin, enn av golfing, stillestående zumba eller tusleturer. Men det er også individuelt. Kontroller gjerne ved bruk av pulsklokke!
  5. Velg kondisjonsformer du har grei teknikk i, da er det enklere å bli svett. I prinsippet er det mulig å svette like mye på en zumbatime som på en hard løpeøkt, det kommer an på hvor godt du klarer «å ta deg ut» i aktiviteten. Det er individuelt!
  6. Varier treningen over tid, både mht aktivitet, intensitet, omgivelser osv. Variert trening øker ofte motivasjonen  og trivselen, noe som igjen sikrer jevn gjennomføring, progresjon, forbrenning osv over tid. Variert trening er dessuten skadeforebyggende, som er avgjørende for å få resultater på både form og vekt over tid.
30 % styrke og 70 % kondisjon er fornuftig om du skal ned I vekt.
30 % styrke og 70 % kondisjon er fornuftig om du skal ned i vekt. FOTO: Pia Codling

Husk at kostholdet er det desidert viktigste grepet og minst tidkrevende endringsområdet når man skal ned i vekt. Å kombinere styrke- og kondisjonstrening med et noe strammere kosthold, er det aller beste generelle råde hvis du både ønsker å komme i form og ta av noen kilo.  

Ha en super duper god treningsuke!

Trine 🙂

Min Facebook-side finner du HER 

Min Instagram finner du  HER 

Mine treningsgrupper/kurs med PÅMELDING finner du HER

Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *