Kvinner som elsker kvinner

«KVINNER SOM ELSKER KVINNER» er tittelen på min lille, tankebaserte bok, dvs dette blogginnlegget. Det handler om min følgerskare – som er blottet for ondskap, mobbing og fiendtlighet. Og dermed i sterk kontrast til publikumet til bloggkollega Anne Brith Davidsen (43). Hvis du ikke har hørt om henne til nå, gjør du det kanskje i media de neste dagene.

På GoMorgen Norge har hun allerede varslet at det blir et jordskjelv når hun i morgen på kvinnedagen slipper boken «KVINNER SOM HATER KVINNER». Og snakkisene er i gang i dag, i hvert fall på P4.

Bakebloggeren som etter hvert ble livsstilsblogger og TV-personlighet kjenner jeg ikke, men jeg følger med i bloggverdenen og i media. God skikk hadde vært å linke til bloggen hennes her, men den la hun ned forrige uke, fordi nok er nok.

Blant sine kvinnelige følgere har hun det hun kaller anonyme fiender, som over tid har ødelagt henne. I morgen gir hun altså ut en bok som handler om dette og som forteller om det samfunnsproblemet mener har vokst frem på nett der voksne kvinner hetser hverandre.

Jeg syntes det var interessant. Hun og jeg. To blondiner på 43 år med flere barn hver gikk hen å begynte og bygge seg opp som blogger. Begges målgruppe er voksne kvinner i sosiale medier. Anne Brith fikk ALLE haterne, jeg fikk ikke én eneste.

Hva skjedde?

Kan firebarnsmoren ha truffet den grusomme delen av den kvinnelige nettbefolkningen med sin deilige bakst, og jeg de varme, positive, støttende og snille damene med min trening? Eller har vi de samme følgerene, og så har hun fått frem det onde i kvinnene og jeg det motsatte?

Gud vet..

Printscreen av Anne Brith Davidsens Instagram konto -som ikke er lagt ned – onsdag kveld.

Våre historier begynner på liknende vis. Vi er mødre som tar sjansen og satser for fullt på å bli en vellykket blogger. Men bak bakebloggerens sprudlende fasade kjemper hun snart en ensom kamp mot ansiktsløse motstandere. Der skilles våre veier fullstendig, i kvinnelandskapet..

Bak min sprudlende fasade foregår det derimot et hyggelig lagspill mellom meg og det jeg kaller mine kjære stjerner på nett. Jeg har ikke kjempet en eneste kamp mot nettroll, slik Anne Brith visstnok har måttet gjøre i årevis. Tvert i mot møter jeg kvinnene mine etter hvert ansikt til ansikt i marka for å dele bloggbudskapet mitt også direkte #treningsglede. Vi trener og skravler og knytter nærmere bånd. Det blir stadig større grunn til å fortsette bloggingen…

I kommentarfeltene – der hennes egne kvinner angivelig hater, hetser og truer alt ved hennes virkelige liv – blir min familie, karriere og alt jeg bygger opp – heiet på av andre kvinner som følger meg. Over det samme nettet.

I hennes bakekanaler og etter hvert livsstilsblogg hater kvinner kvinner, i følge Davidsen, noe vi skal få utdypet i boken. Omkring Trines Treningsglede ser jeg utelukkende kvinner som «elsker» kvinner. Både synlig i kanalene og kun for meg i innboksen ser jeg kvinner som heier og støtter på meg og på de andre.

I min verden ser jeg også bedrifter og samarbeidspartnere som behandler meg profesjonelt og med respekt. Mens myndighetspersoner rundt Davidsen sammen med publikum ser ut til å bli rammet av jordskjelvet når boken kommer ut..

«Fiender, mobbing, hets, hat, ødelegge meg, trusler…» er bare noe av det grusomme Davidsen har måtte stå i og takle på jobb, det som for meg og blant mine 22.000 følgere på nett er totalt fremmedord og i stor kontrast til alt jeg har mottatt, over år. Den 7. april er Trines Treningsglede tre år.

Jeg håper både jeg og mange andre forstår mer av det samfunnsproblem hun plasserer «der ute» blant voksne kvinner på nett – hvis vi tørr å skjelve oss gjennom boken.

Å analysere hvorfor to kvinnelige bloggere født i 1976 opplever nettet i 2019 på to så vidt forskjellige måter, skal jeg ikke prøve på. Men det er lov å undre seg om det ikke bare handler om alle der ute? Uansett legger jeg meg nok for lite ut og byr opp til for lite rabalder…

Min hovedvisjon fra start til slutt på Trines Treningsglede er å inspirere og bidra til å øke det fysiske aktivitetsnivået og treningsgleden i befolkningen og blant følgerne mine. Blir det bok blir det inkluderende treningsfest, ikke et stort, skremmende, langt punktum.

Med tanke på alt det destruktive som har skjedd mellom bakeslaga høres det klokt ut å legge ned bloggen og trekke seg tilbake fra skuddlinjen. Det må bli bra for Anne Brith og den sammensveisete og rammede familien. Det er flott at hun nå setter barna først.

Stakkars Anne Brith. Og alle kvinner som hater kvinner, hvem de nå egentlig er…

Gratulerer med dagen mine flotte kvinner. Er så stolt av dere og glad for hver og en følger!

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *