Fargerik mat hjelper på humøret!

Meg og lunsjen min i går.

Selv om det blir lysere er vi fortsatt inne i mørketiden og energinivået er lavere enn ellers for mange fortsatt.

Mat kan hjelpe, på det ene og det andre!

HUMØRBOOST: Gårsdagens tørre knekkebrød omringet av friske farger.

Jeg er påpasselig med å spise sunt og variert og få i meg nok næringsstoffer, vitaminer og mineraler for å skåne helsen og føle meg bra. For tiden dras jeg dessuten mot fargerik og innbydende mat, som gir meg sunn og god matlyst. Og bedre humør!

DRONNINGEN AV C-VITAMIN: Jeg spiser en appelsin daglig gjennom vinteren, og synes det smaker fantastisk. Føler meg frisk.

Appelsiner delt i to på et fat, en oppskåret, knallrød tomat til knekkebrødene, et ferskt basilikumblad på toppen eller en grønn limeskive i vannet kan være nok til å gjøre meg litt glad. Jo flere farger, jo bedre egentlig.

Farerik mat gjør meg (og alle hjerner) glad, og jeg takker ja til alt som løfter humøret nå som jeg må være så mye inne og i ro, og går glipp av alle naturopplevelsene.

Fargerik mat fra planterike (som grønnsaker, frukt, bær og urter) er også med på å styrke og fornye kroppens celler og beskytte mot sykdom. Jeg trenger all den helsebringende effekten jeg kan få for å styrke immunforsvaret og bli frisk fra langvarig sykdom.

Plantestoffene fra planteriket (antioksidanter, klorofyll, vitaminer og mineraler) reduserer dessuten aldringsprosessen, som vi jo tar med oss.

SUPERSUNT OG VAKKERT: Jo dypere og sterkere farge frukt og grønnsaker har, desto høyere nivå av antioksidanter og desto større helsegevinst.

Det sies at hjernen vår blir glad når cellene i kroppen blir glad…

GODT VALG: Bær med sterke farger er også fulle av beskyttende vitaminene, mineralene og antioksidanter, i tillegg til å være et syn for øyet.

Og at det er viktig å spise masse ulik, farget mat for å få bredden av godsaker.

BESKYTTENDE: Kiwi er også rik på C-vitamin og bidrar til å beskytte kroppens celler mot ytre skader og til å optimaliserer kroppens opptak av jern.

Spiser du fargerikt og variert nok?

Ble gladere bare av å lage dette innlegget jeg, og lese korrektur 😀 Da håper jeg ditt humør også steg litt, hi hi.

Ha en matglad onsdag i flest mulig av regnbuens farger 🙂

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *