Hjerte-kake av sjokolade

Sjokoladekaken du ser på bildet er rykende fersk og laget i affekt etter tidenes mest overveldende morsdag, som du kan lese om her.

Som du skjønner er jeg fortsatt på en «tripp». Men jeg er uansett veldig glad i å gi og glede mine kjære, og det er ikke første gang jeg disker opp med sjokoladekake på hyttetur, inkludert skitur. Den smaker himmelsk og aller best i frisk luft mellom fysisk bevegelse, som jo all form for søt utskeielse gjerne gjør.

Er du fysisk aktiv og lever sunt mesteparten av tiden, så skal du kunne unne deg noe godt i helgen, på ferie eller ved spesielle anledninger uten å få dårlig samvittighet. Om du unner deg en kakebit i morgen, sjokolade på skitur eller den beste vinen du vet i ferien, så håper jeg du NYTER og ikke «SPREKKER».

Mye tyder på at evnen til å glede seg over både sunne og smarte matvalg til daglig OG utskeielser innimellom, fører til at man generelt spiser bedre, trener mer og har mye mindre dårlig samvittighet.

Noe å tenke på!

Gleder meg til å se mine aktive og sunne gutter kose seg på tur med sjokoladekake – som ble laget i takknemlighetens og gledens ånd.

Du skal få oppskriften på det deilige hjertet, den er enkel å lage. Kanskje noe for morgendagen? Valentines Day!

Happy Valentines Prepp!

HJERTE-SJOKOLADE-KAKE

Dette tenger du til bunnen:

4 egg

4 dl (nesten) sukker

3 dl hvetemel

200 g smør/margarin

3/4 dl kakao

1 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Pisk sammen egg og sukker.

Smelt smør og kakao i en kasserolle.

Rør sammen alt (mel, bakepulver og vailjesukker).

Stek i rund form i ca 30-35 minutter på 175 grader.

Dette trenger du til fyllet:

2 ss smør

1 ss sirup (lys)

2 ss kokt kaffe

1/2 stor melkesjokoladeplate

melis

Slik gjør du:

Smelt smør i en kaserolle og tilsett sjokoladen i biter. Når dette er smeltet sammen tilsett kaffe og sirup og rør sammen til en jevn masse. Avkjøl og tilsett melis til du får en fast masse/fyll. Smør et passe lag på toppen av kaken når den er avkjølt.

♥Pynt med kjærlighet♥

Klem Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *