Middagsgjester med fin rett fra Vektklubb.no

Oppskriftene i Vektklubb.no er langt i fra bare for den som skal ned i vekt. Har man lyst på en sunn livsstil og kanskje passe på den vekten man har, eller bare vil ha en sunn middag basert på næringsrike og magre ingredienser, kan man boltre seg og søke i oppskriftsdatabasen til slanketjenesten.

På nyåret skulle jeg ha middagsgjester og da ville jeg gjerne lage noe godt og litt «finere» enn hverdagsmiddag, og samtidig sunt og lett. En av mine favoritt-oppskrifter er da «Sitron- og dillkylling», som jeg oppdaget for mange år siden da jeg jobbet i Vektklubb.no. Retten har jeg serverte flere ganger til både venner og familie, også i julen.

Denne kvelden ble det dermed en hel svær kylling inn i ovnen med masse digge grønnsaker, urter, kraft og poteter. NAM!

Alle koste seg veldig med maten, og skrøt i vei. Den har masse smak! Retten tar tid å lage, gjennomsteke og skjære opp, så beregn god nok tid om du vil prøve denne. Jeg deler oppskriften under bildet. Anbefales!

Sitron- og dillkylling fra Vektklubb.no

Ingredienser:

4 porsjoner

 • 800 gram Kylling, hel
 • 3 stk Gulrot
 • 4 stk Potet
 • 1 stk Fennikel
 • 1 stk Sitron
 • 12 fedd Hvitløk
 • 1 ss Persille
 • 2 ss Plantemargarin
 • Sitronpepper
 • 4 ss Dill
 • 1 ss Olivenolje
 • Salt og pepper

Slik gjør du:

 1. Forvarm ovnen til 200 grader.
 2. Skjær fennikel, gulrøtter og poteter i biter. Rens hvitløksfedd. Legg grønnsakene og 11 hele hvitløksfedd i en stor ildfast form. Ha på olje, salt og pepper. Bland godt.
 3. Riv skallet av en sitronen. Finhakk ett hvitløksfedd, persille og dill. Bland sitronskall, hvitløk, persille, litt sitronpepper og dill med margarin til en masse.
 4. Løsne kyllingskinnet fra kjøttet forsiktig med fingrene og press margarinblandingen innunder brystene og lårene (det er ikke så vanskelig som det høres ut).
 5. Ha kyllingen i formen og stek den i cirka en time, eller til den er gjennomstekt.

Ha en knakende fin helg, og husk å følge meg på Instagram i helgen om du vil høre fra meg:

@trinestreningsglede

Ellers oppdaterer jeg bloggen igjen på søndag, der jeg deler litt om hvordan jeg selv ble mamma 😉💐💐💐💐💐💐💐💐💐

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *