Hvordan holde jeg motet oppe nå?

Ja, jeg ble syk igjen, og såpass slått ut at jeg både har holdt sengen/sofaen, (minus levering/henting i barnehagen), avlyst livesending og fått «nok»..

Ikke noe nytt skjedde, jeg ble øre-nese-hals-syk igjen og slapp med lett feber etter en måneds hangling og tappert forsøk på å komme meg (Thank’s!) Men det er et fremskritt at det gikk hele tre hele måneder mellom sykdomsrundene nå. Og det er fortsatt 2-3 måneder igjen av behandlingstiden med kortison, så det for tidlig å trekke noen slutninger og fortvile.

Rasjonelt sett har jeg ingen grunn til ikke å være optimistisk og positiv fortsatt. Legen sa det ville ta tid å ordne opp i dette.

Men for pokker heller – jeg har det tungt nå. Følelsesmessig! Og er dri** lei, for å si det mildt. Igjen, He He, stakkars dere…

Alt avhenger selvfølgelig ikke om hva jeg gjør og ikke gjør i livsstilen, men jeg føler meg så flink, fornuftig, justerbar og lyttende til egen kropp, helse og signaler, og blir skuffet rett og slett.

Så begynner jeg å bli så ufattelig sliten av å være syk og redusert så mye av tiden. Og så lei meg for den skralle mammaen jeg er. Og litt bekymret for Frode, som også må holde ut på er vis. Og se meg ha det sånn er nok heller ikke så godt. Jobbmessig så begynner dette dessuten å sette litt for mye kjepper i hjulene, noe som selvfølgelig er tøft for hodet, inntekten og motivasjonen.

Så hvordan holder jeg motet oppe?

Heldigvis er jeg en tålmodighet sjel og utholdende, og jeg vet å ta tiden til hjelp. Og det er jo det jeg gjør. (Så hvorfor skjer det ikke mer bedring???) Selv om jeg kan bli nedfor over omfanget og tidsaspektet her så setter jeg alltid dette ganske raskt i perspektiv og er takknemlig for at det ikke er alvorlig og SKAL gå over…

Frode er dessuten en optimistisk mann som støtter ustanselig og hvisker «hold ut Trine, det blir bra igjen». Det er godt å ha han – både som kjæreste, superressurs for barna og mht jobben og økonomien. Han har en troverdig tro på at det går seg til og det hjelper.

Men ja, det tungt å stå i dette såå lenge og spesielt akkurat når det går «to skritt tilbake» for n’t gang. Det er tøft å ikke se når det skal ta slutt. Men jeg tenker at de tunge dagene og de fortvilede tankene og følelsene må få komme og at det også er med på å løfte meg opp igjen, holde meg gående over tid og akseptere.

Beklager til dere for at planlagte innlegg uteblir og at jeg kommer med dette i stedet der jeg ikke spruter over av glede, men rapporterer ærlig fra sofaen.

Nå må jeg gå å ta en runde til med nesehorn og varmt saltvann for å tømme nese og bihuler for grønt slim og ta smertestillende før en ettermiddag med barn, deres venner og deres foreldre.

Det er vår tur til å ha familiegruppe hos oss i dag – for første gang. Vi, og ikke minst barna, har gledet oss veldig. Frode er på plass og tar ansvar. Det blir veldig kos, før jeg stuper i seng tidlig – som i går.

Håper du er frisk, at formen kommer og at du har det fint 💖

Klem Trine

4 kommentarer

 1. Margit Berg

  Anbefaler ØNH lege Vartdal på Lovisenberg. Hun har operert sønnen min og han var bra i mange år. Nå er han utvokst og skal sannsynligvis ha den siste operasjonen. Det får siste ct vise. God bedring!

  1. Trines Treningsglede

   Tusen takk for hyggelig melding og tips. Jeg er ferdig utredet hos flink ØNH spesialist, og det er ikke grunnlag/behov for operasjon i mitt tilfelle. Håper behandlingen virker til slutt. Så bra at sønnen din ble bra, håper det vedvarer og at siste operasjon går fint. Hva slags operasjon er det? God helg! Trine

 2. Eva Iversen Kalve

  Hei Trine, takk for din ærlighet og syns du er modig som deler livets opp og nedturer. Fattet interesse for din fine blogg pga alternative treninger. Vi har jo alle perioder hvor ting settes på hode og at den beste treningen/aktiviteten er den som blir noe av. Skaper jo glede bare det å gå en tur
  i skogen! Ønsker deg gode dager, stå på videre og følger med på bloggen

  1. Trines Treningsglede

   Takk for så hyggelige tilbakemelding Eva! Så koselig at du følger med på bloggen og håper du får utbytte av innleggene som er publisert og som kommer fremover 🙂 God helg! Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *