Slik setter du et godt mål

codlingweb-4484

Hei og og hopp! Da er i gang med det nye året, blanke ark, her kribler jeg av entusiasme, både privat og på jobb. Det er en fin anledning til å sette seg ned og lage seg gode mål.

Hverdagene er de det er flest av, og de som byr på flest muligheter til å utføre ønsket endring til å bli en bedre utgave av seg selv. Et godt mål for det nye året eller halvåret danner et godt utgangspunkt til å bruke hver dag riktig og hensiktsmessig for deg og til å oppnå de resultatene og den fremgangen du ønsker over tid.

Jeg anbefaler alle friske og funksjonsdyktige som har tenkt til å bruke tid på å trene å sette seg et godt mål for treningen/helsen/formen. Det er både lurt og motiverende, og gjøre deg mer bevisst på hvordan du skal bruke tiden og innsatsen din i månedene som kommer. Uansett hva som er utgangspunktet ditt mosjons- og treningsmessig, kan det å formulere gode mål være retningsgivende i hverdagen.

Så hva vil du med treningsåret 2019? 

I dag hjelper jeg deg med å sette et godt mål som både pirrer deg og lar seg gjennomføre! Følg tipsene under bildet.

Slik lager du et godt mål – 5 råd på veien:

 1. Ta deg tid til å tenke, men ikke gjør det avansert og komplisert. Sett deg ned, bruk litt tid, visualiser. Kjenn godt etter. Mål du setter deg uten å tenke deg om, har en tendens til å renne ut i sanden.
 2. Søk «det passe utfordrende» målet. Et godt mål er verken for ambisiøst eller for lett og kjedelig. Det skal pirre deg, motivere deg og utfordre deg, men samtidig være mulig for deg både å gjennomføre og nå. La det være rom for justeringer og et levelig liv underveis.
 3. Vær konkret. Ett godt mål er konkret og kan for eksempel være å gjennomføre et løp eller komme i spagaten, et annet mål kan være selve veien – at du beveger deg minst 30 minutter hver dag eller tøyer minst 5 minutter hver treningsøkt. JO mer konkret jo sterkere funksjon har det og jo lettere er det å se og sette fingeren på fremgang. «Å komme i bedre form» er et eksempel på et for generelt mål for 2019, det er vanskelig både å følge opp, trigges av og lykkes med.
 4. Vær tidsbestemt. Finn ut når du vil at målet skal være nådd. Eksempler på tidsbestemte mål er «Å senke hvilepulsen fra 70 til 60 innen påske», «Å klare 50 strake push-ups innen sommeren» er et annet. «Å gå ned 10 kg på 10 uker» et tredje, osv.
 5. Skriv ned hovedmålet og finn frem til passende delmål underveis.

Mitt råd til alle som skal legge ned tid og ressurser i trening i 2019 er altså å bruke litt tid på å reflektere over deg og dine ønsker. Ha i bakhodet at livsstilen du legger opp til skal vare i 52 uker og «tåle» utskeielser og avvik i ny og ne – MED god samvittighet!

Gode mål kjennetegnes kort oppsummert av at de er:

 • Positivt, spesifikt og tydelig formulert.
 • Passe ambisiøse, viktige for deg og dermed motiverende.
 • Enkle å teste – både ved start, underveis og ved måldatoen.
 • Relevante, ved at de tar deg nærmere drømmen du har for din fremtid.
 • Tidsbestemte.

Har du bestemt deg? Vil du dele ditt mål for 2019? ✨✨✨

Lykke til med både blanke ark og fargestiftene til ???

Fortsatt god uke!

Trine

For å følge meg på Facebook-siden min Trines Treningsglede gå inn her og klikk «likes» På den måten får du alle varslingene mine om livesendinger, blogginnlegg, inspirasjon og informasjon.

Instagramprofilen er @trinestreningsglede

2 kommentarer

 1. Gerd Ismar Gulbrandsen

  Jeg kom over innlegget ditt på Facebook og er interessert i ev. løping for nybegynnere.

  1. Trines Treningsglede

   Hei Gerd, det er noen flere plasser igjen i joggegruppa, men haster med påmelding. Påmelding gjøres på mail trines@treningsglede.no. Husk å sende info om din adresse, mailadresse, tlf nummer og fullt navn. Hører fra deg snarest 🙂 Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *