Slik pynter jeg til «vinter»

Kjære høst, tusen takk for nå! Jeg grep deg, nøt deg – men nå er jeg ferdig med deg for i år!

Jeg elsker deg i passe doser og er klar for å gå videre – velkommen vinter!

Ny årstid gir en naturlig mulighet for variasjon, motivasjon, inspirasjon, glede og energi synes jeg. Og ikke bare på trening.

I min nye fredagsspalte «Out of focus» er det lov å slippe temaet trening og slippe til andre temaer, samt vise litt andre sider av meg. Jeg synes det passer oss etter en uke med god innsats for formen og helsen, og etter mange dagers treningsblogging 🙂

Temaene er jeg langt i fra noe ekspert på, jeg har bare interesse for det og synes det er gøy!

Forrige fredag delte jeg mitt tips til økonomisk og kreativ julekalender laget hjemme i god tid. I dag vil jeg bare ta dere med på min bitte lille og enkle interiørmessige overgang jeg tar fra høst til vinter i heimen, for å øke hverdagsgleden og den gode hjemmefølelsen.

Velkommen vinter!

Etter uker med høstfarget lyng sprayer jeg dem i sølv og gull og bruker de som vinterpynt inne og ute.

Om vinteren spiser, drikker, trener og kler vi oss litt annerledes. Vi pynter kanskje omgivelsene litt annerledes også, selv om det ikke er påske eller jul. Det gjør i hvert fall jeg (og mamma). Og man kan i hvert fall gjerne begynne med det om man synes forandring fryder.

Jeg har alltid gjort små endringer på denne tiden av året. Det trenger ikke ta mye tid, ei heller bety innkjøp av nye ting. I hvert fall ikke mye.

Ut med høstfarget kubbelys, inne med gyllent. Fortsatt levende lys!

Noen kvinner går i butikker og svir av masse penger på «moteriktig» pynt og stæsj hver gang en ny høytid eller sesong står for tur. Jeg er ikke blant dem. Hos oss bygger vi opp eskene med henholdsvis julepynt, påskepynt, advents-stæsj og «annetboksen» ettersom årene går. Vi tar frem det samme igjen og igjen, og kanskje er det av og til nye tilskudd til nisse-gjengen eller kylling-familien.

Nå som høsten går tar jeg mest «bort», men jeg henter også litt frem fra «annet»-esken (samle eske for litt småting til vinter og sommer) selv om ikke vinter er den store pynte-tiden. Men bort med alle høstfarger, høstløv og lyng er viktig. Jeg blir så ferdig med høst!

Og inn kommer….les mer under bildet..

VIKTIGST NÅ: Jeg må ha ut høsten!

Nå er tiden inne for å pynte til vinter! Det handler kun om å gi heimen et litt nytt visuelt uttrykk, og det trenger strengt tatt ikke bety annet enn ta bort høsten. Men det er hyggelig å gå i «annetboksen» å hente frem noe annet og «vinterli». Kanskje kan man fornye seg litt med noen stearinlys og servietter i farger som gir deg og de rundt den «rette» vinterstemningen.

Høstløv erstattes av sorte «fake» roser fra boden. Og litt granbar og eventuelt noe hvitt.

Vi snakker små grep, men dog gjennomført!

For meg gir følgende en koselig vinter-feeling innendørs: 

 • Mye levende lys gir en varm og lun stemning.
 • Grønt og gjerne hentet inn fra skogen gir koselig naturpreg inne og danner «grunnlag» før adventslilla og julerødt kommer til.
 • Gyllent – som sølv, gull og messing – gjør inntrykket fort lekrere og mer eksklusivt. Det kan være ett kubbelys, eller servietter, eller en stjerne.
 • Nøytrale farger ellers – jeg liker å holde meg til hvitt, sort, grått og brunt nå (det er verken tid for påskegult, jordfarger, Haloween-orange, advents-lilla eller julerødt!) i tråd med at vinteren ikke er så spesiell pynte-tid. Jeg «sparer» meg og holder igjen til advent og jul!
 • Gjenbruk; hvert år når høsten er over sprayer jeg høstlyngen i sølv og gull og gir den dermed forlenget levetid. Digger ideen. Og synes det er lekkert og dekorativt både ute og inne!
 • Så kommer det opp en nøytral krans på ytterdøren, som pyntes i lilla når den tid kommer.
 • Jeg har også kjøpt en ny pute i gull for å fornye spisestuen vi har hatt i 8 år.
Kobberbrun pute puttes i boden. Trenger ikke erstattes! Bort med høst-farger i vasen.

Håper du fikk noe inspirasjon, og vil gjør om litt på omgivelsene rundt deg uten å tenke innkjøp og helomvending.

Takk for at du leste «out of focus» 🙂 Liker du spalten?

Neste fredag deler jeg alt om kjellerstuen vi har innredet – der vi har delt av rommet i to og laget komplett treingsrom, livestudio og chill-out krok.

God helg kjære leser, kos deg!

Varm vinterklem Trine

2 kommentarer

 1. Så koslig Trine Fine tips på veien
  Er selv ei dame dom trenger forandring og litt nytt inn i hjemmet i takt med årstider osv . Her nytelsen fredagskveld på hytta etter masse jobbing , Live trening håper jeg å kunne være med på og gudser med god driv inn i november

  1. Trines Treningsglede

   Så bra hvis det inspirerer 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *