Hjemmelaget julekalender – slik sparte jeg penger

Allerede i forrige uke var jeg ferdig med julekalenderen til barna. Det er rekord å ha den i boks før november. Jeg liker å kose meg med å lage hjemmelaget kalender til barna mine, men nyter også å ha det bak meg og – uten stress involvert. Nå kan jeg bare glede meg til å åpne lukene og utfolde meg kreativt med barna om en måned…

Det er jo fortsatt god tid for den som ikke har begynt, men starte nå og slippe stress kanskje du og?

Hovedgrunnen til at jeg er så raskt på plass er at jeg kjøpte inn etter jul i fjor og dermed hadde ideen og innholdet parat. Så bestemte jeg meg i begynnelsen av oktober (man får tenkt mye når man ligger syk!) for at jeg vil være super tidlig ute med det som går an å gjøre klart i år, så jeg kan ha en så rolig advent som mulig.

Jeg elsker desember, og står gjerne på litt ekstra nå for å få nyte akkurat den måneden.

Etter nyttår i fjor fant jeg denne hobby-juleboksen på tilbud (se bildet på toppen). Anbefales førstkommende januar for kalender 2019! Men det er jo ofte tilbud å finne nå og.

Boksen jeg fant var på 50 % på januarsalg på Panduro, og jeg grabbet den til meg og tenkte på barnas kalender i år, slash at det er på tide å skaffe oss litt hobby-effekter. Det var mer enn nok innhold til å bryte ned til 48 pakker. Tidligere har Frode og jeg brutt opp togbaner og lego-sett og laget kalender av det.

250 kroner (på halv pris) og nok til (minst) to barn. Med andre ord 125 kr per barn/kalender + enkel innpakningen i gråpapir. Det vil jeg si er en ikke for dyr julekalender som også er enkel, morsom og veldig bra! De vil i tillegg sitte igjen med hver sin hobbyboks med stæsj de kan bruke når de vil og neste jul. Trolig kommer det også gaver og pyntegjenstander med affeksjonsverdi ut av det.

Magnus (6) og Didrik (4) er skikkelig i modus for å skape nå og har virkelig begynt å utforske sin kreativitet gjennom fingre og hender.

Jeg tenkte at timeingen for en kalender der de kan bruke ventetiden til å skape og lage julepynt ville være bra i år. Lukene vil dessuten inspirere dem til å dele, samarbeide og gi bort – som er verdifulle elementer.

De pleier å være lette å glede, og jeg håper jo selvsagt de blir like fornøyde med årets julekalender som jeg er, he he… men man vet jo aldri.

Hva med deg? Lager du julekalender til noen i år? Vil du dele din ide? Tenker du også salg og en større pakke du kan bryte opp? Det ville vært inspirerende 🙂

Nå er det fredag og jeg gleder meg! Denne helgen skal vi ha overnattingsbesøk av to små herlige venner, og det skal bli så kos. Jeg tenker at denne fasen hvor vi har så mye og tett kontakt med små barn ikke varer evig og er noe for seg selv. Det bør nytes! Og da er det så deilig å være frisk og opplagt og føle seg klar  for nettooo det. Velkommen små gull – som vi gleder oss…

Først jobb, ærender og gå inne på mølla i regnet! Flere av mine deltakere har trent styrke i morres – skal du trene før helg?

God fredag alle mine fine følgere!

Klem Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *