8 tips til familievennlig ferietrening

Har du lyst til å trene og holde deg i form selv om du er på ferie med kjæresten, familien og kanskje barn og barnebarn?

Her er 8 tips til familievennlige trening:

  1. Tren sammen. Ta med barna eller de du ferier med på din treningsøkt. Små barn kan brukes som utstyr på stuegulvet og gir deg ekstra vekt, motstand og dermed effekt. Større barn kan være med på yoga, styrkeøvelser eller løping rundt hytta. De andre voksne er jo supre treningskompiser. Her er 40 øvelser som kan brukes med eller uten utstyr/barn. Få 6 yoga-øvelser her
  2. Unngå for mange treningstimer i småbarnas våkentid, men unn deg trening og litt avbrekk og egentid av og til. Det gir så mye energi og jeg er sikker på at det kommer alle til gode. Det kan bli tett nok og mye fellestid under samme tak. Alle klarer seg uten hverandre i perioder.
  3. Dra på tur med familien. Jo mindre barna er jo mer kan de fungere som ekstra belastning/vekt for deg på turene (bæresele, bæremeis, pulk, sykkelvogn osv), som gir god trening. Jo større barna er jo lengre kan hele familien komme seg på tur.
  4. Ha moderate forventninger. Hvis du ikke har for høye krav og ikke forventer at treningen skal være slik du er vant til, kan du komme ganske langt med egentrening i ferien. Vær fleksibel og vis at du kan hive deg rundt. Ta det du får av øyeblikk, 10-minutters lommer og halvtimer til å gjøre noe. Juster deg og tren fullverdige økter når det passer familien.
  5. Se an dagene. For å bevare den avslappede stemningen gjelder det å kunne se an hvordan dagene utvikler seg og tilpasse seg det. Ta det litt som det kommer – det er ferie!
  6. Ha alternativer. Hvis du har litt forskjellige aktiviteter du kan ty til, er det mye lettere å gjennomføre selv om alt rundt endrer seg.
  7. Kommuniser godt med de andre. Å ta med familien/de rundt på planlegging av feriedagen, felles aktiviteter og treningen (din og kanskje andres), er smart. Da møter du nok mer samarbeidsvilje og positivitet rundt dine treningsøkter, og kan lettere bidra til at menneskene dine også blir fornøyde med ferien.
  8. Lytt til de andres ønsker og legg planer sammen. Kjenn til og avklar alles forventinger, ønsker og behov for dagen. Del din drøm og lytt til de andres drømmer. Legg en grovplan sammen. Hvordan blir både treningen og ferien bra? Her er jo både familier og familiemedlemmer forskjellige.

Håper det kommer til nytte 🙂

God, aktiv ferie!

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *