Jeg har fått en ny start!

En ekte sangfugl (jeg tuller ikke!) visket meg i øret (les: skrev til meg på Instagram) noen kloke ord denne uken.

«Ta dette som utfordring til å begynne litt på nytt. Annerledes men godt!»

Hun kjenner meg så lite. Det var så få ord. Men det traff meg så rett. Akkurat nå.

Jeg må kanskje helt tilbake til start for å bli frisk. Jeg tror det. Jeg har fått en ny start!

For meg ble det en umiddelbar inspirasjon og spire til nytenkning om treningen. Og et overraskende ønske om endring av egen treningsatferd.

Ordene fikk meg til å se annerledes og positivt på den nye livsstilen – treningstiden som MÅ komme nå hvis jeg skal slutte å bli syk igjen og igjen.

Selv om jeg langt fra er dødssyk eller alvorlig syk, har helsen og de fysiske forutsetningene endret seg mye ufrivillig for meg, og jeg sliter med å komme videre. Nå trengs enda en ny tilnærming. Som har virket langt unna før, og fjern i følelseskaoset de siste dagene.

Brått ble det så klart!

Det er lett å tviholde på gamle målsettinger, og  prøve seg helt til det ikke går mer ved måten man liker best å gjøre ting på. Så er det lett å gi opp alt hvis denne måten ikke går. I stedet for å finne alternative måter.

Jeg har vært rå på å finne alternative aktivitetstyper når jeg har pådratt meg skader. Men jeg har ikke forstått at jeg må endre den totale treningsmengden – redusere den når jeg er frisk igjen og i farta.

Jeg skal ikke lenger prøve å fortsette som før; forbedre, øke, akselerere, redusere, senke, minske…som jeg er vant med. Jeg skal begynne på nytt. På scratch. Jeg. Med min kropp. Min trening. Min hverdag. Bygge opp  – sten for sten. Litt og litt. Fra bunn.

Så oppløftende!

Og vanskelig. Omfattende.

Denne gangen snakker jeg ikke om hvordan jeg skal komme i gang i morgen – mandag etter 10 dager med halsbetennelse eller hva jeg har. Jeg snakker om en TOTAL RESTART fra 1. oktober 2018 etter nesten 3 år med helseproblemer og et ikke-fungerende immunforsvar.

Søvnen, kosten, hvilen var det ikke såå vanskelig å justere. Men «min elskede trening» har det sittet svært langt inne å forstå at har kunnet virke negativ og vanskelig rokke ved. Men NÅ er jeg omsider klar for en radikal ny treningshverdag for en lengre periode. Det blir en helt ny tilnærming. Et annerledes fokus. Fra et nytt utgangspunk; BUNN.

BUNN er et sted som har et befriende stort potensiale!

Tenk deg det? Det kan bare gå oppover.

Tusen takk M!

Allerede før jeg har begynt føles det som nettopp det du skrev, nemlig «annerledes men godt». Det føles både som en seier og en lettelse å ville «gape» så lavt. Det skal dessuten bli så mye lettere å begynne fra scratch og gå trinn for trinn heller enn å famle og bomme frem og tilbake der jeg alltid har vært så kjent og trygg – men i realiteten ikke befinner meg nå.

Når man begynner på nytt har man blanke ark og alle muligheter til å vurdere alt på nytt, gjøre ting på en annerledes måte, til å oppleve mye mestring, etterlengtet flyt, gradvis progresjon og til å oppnå nye resultater som er gode for både helsen og kroppen – det som er grunnleggende for å oppnå den fysiske formen på sikt.

Hvis man lytter underveis og følger med!

Jeg har det bedre nå. Ikke bare er jeg lettet med tanke på min egen treningshverdag, trivsel og fysiske helse og form fremover. Jeg tror dette er det eneste riktige som kan føre meg til en sterk gjenforening med utegruppene til våren. Jeg tenker dessuten at min ekte historie, nytt fokus og nye taktikk fører meg på en vei som blir veldig spennende for bloggen.

Kanskje medfører dette en mulighet som kan gjøre meg til en av få norske faglige treningsbloggere som kan få med seg «alle» på en god treningsreise..

Ikke bare friske, treningsvillige og motiverte. Men..

Kronisk syke, slitne, utbrente, utrente, nybegynnere, overvektige, overtrente, skadde, demotiverte – alle inkludert!

Trines Treningsglede vil såklart fortsette å være en kilde til faglige godt treningsstoff for både utrente og trente og samtidig fortsette gi «en pause fra kroppspresset» samt masse inspirasjon og motivasjon videre til en sunn og aktiv livsstil for alle.

Spennende..

Jeg må si jeg gleder meg ekstra mye til ny mandag, selv om jeg vet jeg må bruke en uke til på å bli skikkelig frisk og komme ordentlig i gang. Men mentalt starter jeg på nytt i morgen, og det blir utrolig bra! DEILIG 🙂

Søndager på bloggen tar jeg endelig tilbake som en fast dag der jeg deler fra mitt eget treningsprosjekt. Det store målet på sikt er å komme fullt og helt tilbake i form.

Jeg ønsker dere alle velkommen med på reisen 🙂

Fra BUNN til TOPP!

Ønsk meg gjerne lykke til! Det vil ta tid totalt og det blir veldig utfordrende å kjøre med bremsen på den første tiden. Jeg vet at hodet kommer til å ville mer enn kroppen underveis.

Men – jeg liker utfordringer 👊

Takk for at du følger meg 😊

Klem fra en mer optimistisk Trine ❤️

8 kommentarer

  1. Trines Treningsglede

   I will, med bremsen på! 🙂 Takk for melding, ha en fin dag!

  2. Så bra! Jeg vil gjerne være med på DEN reisen! Med kronisk sykdom, lavt immunforsvar og fedme I er jeg midt i målgruppen

   1. Trines Treningsglede

    Så bra! Har du fått påvist lavt immunforsvar hos lege? Kan jeg i så fall spørre hvordan? God bedring, start og trening

 1. Så enkelt men så vanskelig, å begynne der en er og så gå sakte fremmover slik at kroppen henger med! Gleder meg til å følge deg på veien. Du er en av de som har inspirert meg til å starte der jeg er og ta ting sakte i mitt tempo.

  1. Trines Treningsglede

   Nettopp! Så fint å høre at du har startet der du er og tar ting i sakte tempo. Kudos til deg – nå inspirerer vi hverandre. Tusen takk 🙂

 2. So flott og godt å lese dette, Trine! Du er akkurat det eg treng framover! Du har fått ein ny følgarLukke til med alt♥️

  1. Trines Treningsglede

   Så fint å høre, velkommen med på ferden 🙂 Takk, og lykke til til deg også 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *