8 ukers GÅPROGRAM del 1

Gange2

 

Vil du opp av sofaen og begynne å gå? Da er «8 ukers GÅPROGRAM del 1» treningsprogrammet for deg. 

Passer for deg som er utrent, inaktiv og uvant med å gå. Du vil gå deg i form, bedre kondisjonen og kanskje også gå ned i vekt. 

Gåprogrammet får deg i gang med fysisk aktivitet og starter forsiktig, men allerede fra første uken skal du ha tre økter. I starten handler det mest om å komme i gang og få etablert jevnlige vaner. De tre øktene vil mot slutten av de åtte ukene fremstå som en intervalløkt, en tempoøkt/langintervall og en rolig langtur. Ikke ulikt slik treningen gjerne bygges opp for løpere.

Dersom det er vanskelig for deg å bli andpusten kan det tyde på at du kan hoppe lenger ut i programmet eller gå til neste nivå av GÅPROGRAM (ta kontakt for hjelp!). Les mer om del 2 av gåprogrammet HER

For å komme i gang med GÅPROGRAM del 1 eller 2 – BLI MEDLEM I  Trines Treningsglede GÅPROGRAM her 

ONLINE KONDIS//GÅ- JOGGE -LØPEPROGRAM:  For kun 99 kr måneden får du tilgang til gåprogram eller joggeprogram for ditt nivå til en hver tid, året rundt. I lukket Facebook-gruppe får du komplett 8 ukersprogram som du kan følge. Du er velkommen til å rapportere øktene du har gått, jogget eller løpt og diskutere treningen sammen med andre som følger samme program som deg. Når du har bedret formen og er klar for nye utfordringer, hjelper jeg deg å finne nytt program! Motiverende. VELKOMMEN!

Styrketrening er dessuten kjempeviktig å gjøre ved siden av pulstrening. Ikke medlem av Trines Treningsglede online styrketrening ennå?

MELDE DEG INN HER NÅ:

Gratis prøvetid 1 mnd, ingen bindingstid!

I online styrkegruppene mine er du med på hele styrkeøkter med meg som instruktør, i hovedsak LIVE. Du slipper å tenke på hvilke øvelser du skal velge og hvordan du skal sette sammen øvelser og program gjennom en lengre treningsperiode, det gjør jeg for deg. Tren hjemme etter instruksjoner fra meg på skjermen. Veldig motiverende! 

Gange8

Mer om «8 ukers gåprogram del 1»

Håpet er at du skal bryte med en inaktiv livsstil, innarbeide regelmessige aktivitetsvaner ved å gå og finne gleden ved bevegelse. Slik programmet er lagt opp i seg selv, med raske mestringsopplevelser, gradvis progresjon og i en serie med flere oppfølgingsprogram, er det slettes ikke umulig at du også på sikt kommer til å få lyst til å ta gåturene til nye høyder og til og med prøve å jogge.

Les også: Gåing er også trening

Tips til deg som skal følge programmet:

 • Gå gjerne mest mulig på stier og grusveier da det er mest skånsomt. Hvis det er vanskelig å få til i hverdagen så går det fint med asfalt, men benytt muligheten til å variere underlaget straks du har muligheten. Varier også løypene du går. Det blir fort kjedelig å gå den samme løypa hver gang.
 • Når du har kommet godt i gang og skal gå intervall, må du forsøke å holde høyt tempo slik at du blir sliten og får opp pulsen. Lær deg å kjenne etter ulike pulsnivåer ved å lese her.
 • Et generelt råd for intervaller er at intervalltiden skal være mest mulig lik i alle intervallene. Ikke start raskere enn at du klarer å fullføre alle intervallene i samme tempo.
 • Du må gjerne gå med staver. Eventuelt pendle godt med armene. Det bidrar til å aktivisere musklene i overkroppen i større grad og dermed øke pulsen.
 • Oppsøk gjerne kuperte løyper og motbakker hvis du synes det er vanskelig å få opp pulsen. Jo mer du blir vant med å gå, jo vanskeligere vil det bli å få opp pulsen i flate løyper. 
 • Merker du antydning til vondt i leggene eller andre steder, ikke press deg gjennom men ta det litt rolig en periode –  noen fridager. Kjenn at smertene er borte før du fortsetter.

Hilsen Trine 🙂

Min Facebook-side finner du HER 

Min Instagram finner du  HER 

Mine treningsgrupper/kurs med PÅMELDING finner du HER

Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

22 kommentarer

 1. MariCharlotte

  Hei Trine! Dette ser ut som et flott program, som jeg har lyst til å starte på. Jeg lurer på om jeg kan følge dette programmet selv med baby i barnevogn? Det blir er del tyngre med vogn, baby veier 8,5kg og vogna ca 8kg. Eller bør jeg ha et annet program for det? Takker for svar. Mvh Mari

  1. Trines Treningsglede

   Hei Mari! Så hyggelig å høre at du har lyst til å starte på programmet! Det er som du sier tyngre med vogn, spesielt i motbakke. Samtidig er det lettere å få opp pulsen når du må dytte på vogna og det er positivt for treningseffekten. Jeg har gått mye med vogn selv, også lengre turer i marka. Det er en super måte å trene og mosjonere på. Jeg vet ikke noe om bakgrunnen din og formen din, men synes absolutt du skal prøve. Når det gjelder øktene i motbakke kan du bare prøve deg frem med hvor bratte bakker du klarer å gjennomføre økta i. Du kan velge en slakere bakke dersom det blir for tungt i en bratt bakke. Lykke til og fortell gjerne hvordan det går! 🙂

  2. Ann -Elise Pettersen

   Vil prøve det programmet du har lagt opp for nybegynnere

   1. Trines Treningsglede

    Så bra, lykke til og god trening!

 2. Ann Mari D. Gulbrandsen

  Vil prøve program 1. Gåing for nybegynnere.

  1. Trines Treningsglede

   Så bra, lykke til og god tur! 🙂

 3. Ann Igland

  Dette vil jeg gjøre. Gir tbm. etter 8 uker! 🙂

  1. Trines Treningsglede

   Herlig, god tur! Da hører jeg fra deg, gleder meg 🙂

 4. Dette skal jeg starte på, må bare bli ferdig utredet på sykehus (mage/tarm), var i i utgangspunktet god form, men har vært venn med sofaen i 4 mnd nå. Gleder meg til jeg har overskudd igjen

 5. Hei
  Eg e begjunt å gå tur i skogen(4,6km) 3 gonger i uka,hjelper dette med å gå ned i vekt osv?

  1. Trines Treningsglede

   Hei, absolutt. All økt aktivitet gi røkt forbrenning. Jo lengre du går, jo fortere du går og jo oftere du går, jo mer forbrenner du. God tur og lykke til med vektnedgang! Trine

 6. Tusen takk Det er flott med konkrete tips, og jeg er takknemlig for at du deler gratis Deler videre Dette er overkommelig for ALLE…

  1. Trines Treningsglede

   Så hyggelig å høre at dere setter pris på det jeg gir ut. Og takk for at du deler. God tur og formforbedring! Trine 🙂

 7. Hei Dette ser ut til å være bra for meg,har vært igjennom cellegiftkurer å stammcelletransplantasjon men er nå på bedringingens veiå ønsker å begynne med trening .har gått litt , men ikke fulgt noe program.tror du dette blir for tøft eller er det bare å trø til å prøve .med vennlig hilsen Elin Berntsen

  1. Trines Treningsglede

   Hei Elin! Så godt at du er på bedringens vei. Jeg synes du skal rådføre deg med lege. Synes det blir vanskelig å svare på om dette er riktig start for deg nå, og et for stort ansvar å ta. Print gjerne ut programmet og vis til legen. Du kan jo alltids bruke det kun som en veiledning og motivasjon og tilpasse deg ved å lytte til kroppen. Fortsatt god bedring og lykke til, la gjerne høre fra deg hva det blir til og hvordan det går. Trine

 8. Eva Bølviken

  Tusen takk! Det er flott med konkrete tips, og jeg er takknemlig for at du deler gratis. Deler videre, dette kan være en bra start for mange….

  1. Trines Treningsglede

   Bare hyggelig 🙂 Så fint å kunne hjelpe med tips og program. Takk for at du deler, og lykke til selv.

 9. Hei
  Kom over Trines treningsglade for 14 dager siden . Kan ikke få rost et slikt alternativ godt nok . Og du er bare fantastisk person , som har en smittende effekt
  Tusen takk

  1. Trines Treningsglede

   Hei Sissel, det utrolig hyggelig sagt, både om bloggen og meg, tusen takk! Nå ble jeg skikkelig glad. Det motiverer veldig å høre slikt. Håper du får masse utbytte av innholdet mitt og når dine mål 🙂

 10. Å gå er en herlig form for trening. Og nærmest terapi for min del. Har gått mine mil, og elsker det. Så fine treningsprogram. Min første tur på din blogg. Ikke min siste. Vår blogg er mer turinspirert. Men er jo i samme gata som å gå. Kanskje derfor jeg er så glad i toppturer. Fordi jeg elsker å gå. Klem Solvor
  19topper.blog

  1. Trines Treningsglede

   Så hyggelig, velkommen 🙂 Og nyt turene dine og den flotte sunne vanen for kropp og sjel. Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *