Det første du må huske på om vektreduksjon

Først tusen takk for utelukkende positiv respons på mitt ærlige innlegg i går. Det setter jeg stor pris på. Vi tar fatt på ny uke og mer trening. Hurra!

Så til mandagens tema på bloggen;

Når du har bestemt deg for å gå ned i vekt med livsstilsendringer, så er det flere områder du kan forbedre, justere, ta tak i og fokusere på for å lykkes. Du sprer tiltakene på både matveien, treningsfronten og i topplokket, og slipper på den måten at prosjektet blir for ekstremt på enkelte områder. Tvert i mot blir det sunne endringer du kan opprettholde også når vekten har gått ned og skal bli der.

Sjansen for å lykkes med varig vektreduksjon sies å øke hvis du gjør det på en måte som du kan leve med livet ut, og da er det for mange en kombinasjon av litt strengere kosthold og økt fysisk aktivitet som gjelder.

Ukens vektreduksjonstips dreier seg alltid om levelige livsstilsendinger, og dagens tips er grunnleggende, overordnet og bunner i energiloven;

Sørg for at kaloriinntaket ditt via mat og drikke er lavere enn kaloriforbruket via fysisk aktivitet over tid!  

For å lykkes med å sette ut i livet dette «svevende rådet» kan du enten;

  1. Bruke «prøve og feile»-metode. Du setter i gang med et sunt og variert kosthold i moderate mengder i tråd med Helsedirektoratets råd, samt et fornuftig treningsopplegg som du tilsammen tror vil gi deg kaloriunderskudd. Så innfører du veiing en gang i uken, for eks hver mandag, for å se om vekten går ned. Går ikke vekten ned over tid har du energibalanse (og ikke energiunderskudd som må til), med mindre det er medisinske forklaringer bak. For å rikke vekten kan du da enten øke det fysiske aktivitetsnivået litt til, eller redusere på matinntaket eller helst begge deler. Fortsett å veie deg hver mandag og se til at vektpilen går i riktig retning. Fortsett å justere deg hvis ikke…

HUSK at økt mengde styrketrening kan gi en midlertidig vektoppgang.  Når du øker muskelmassen er dette helt vanlig og naturlig og skyldes at muskler veier. Muskler veier mer enn fett men tar også mindre plass enn fett. Så over tid når du får mer muskler og mindre fett, så vil vekten gå ned og omkretsen bli mindre. Vær derfor tålmodig med badevekten de første ukene du som øker treningsmengden når du skal ned i vekt. Det kommer deg til gode på litt sikt og du angrer aldri på at du trente deg sterkere.

eller

2. Meld deg inn i VGs Vektklubb.no. I den sunne og matnyttige vektreduksjonstjenesten får du tilpasset meny, men kanskje enda mer nyttig, en digital dagbok der du kan føre opp det du spiser og drikker (og trener). Slik får du full oversikt over hva du faktisk inntar og forbruker av kalorier, og det er enklere å vite hva som trengs av justeringer. Vektklubb.no er et verktøy som gjør det lettere for deg å vite at og kontrollere at du faktisk har energiunderskudd i hverdagen, som må til for at vekten skal gå ned.

♥♥♥

Neste uke dreier ukens vektreduksjonsråd seg om døgnforbrenning, som du selv kan påvirke for at vekten skal rikke på seg og gå ned.

Følg med på bloggen for nyttige tips om vektreduksjon og vektstabilitet!

Er du ikke medlem av Trines Treningsglede online styrketrening for vektreduksjon allerede så kan du lese om opplegget HER som retter seg mot hele landet og du kan BLI MEDLEM HER

God uke til alle!

Trine 🙂

1 kommentar

  1. Anne Sofie Knudsen

    Du er en flott formidler – troverdig, ærlig og med en personlighet som har «tyngde» 🙂 Hva kommer det av, tro? Jo, du er så befriende jordnær og kunnskapsrik, og du forteller om vanlige utfordringer, vanlige gleder og vanlige tanker en vanlig dame som meg kan ha når jeg prøver å få til det jeg greier på mitt nivå. Tusen takk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *