Tidenes verste sommer for alle med komplekser

Sommeren i år knuser 71 år gamle rekorder for antall høysommerdager, skriver VG.no i dag. For mange har sommeren 2018 vært den beste på veldig lenge. Helt «amazing»!!! Men når gradestokken passerer 25 grader over 60 dager på en sommer, så er det en gruppe i samfunnet som over tid ikke har det så lett.

De med komplekser for kroppen, og det er ikke få.

Når solen skinner og gradene varmer så er det naturlig, fornuftig og behagelig å kle av seg. Ha på seg mindre klær. Når badevannet i tillegg er lunkent så er det deilig med et bad. Synes de fleste! Men det betyr ikke at det skjer for alle. Og for noen så skjer det, men ikke uten en innvendig kamp og vonde følelser.

Den bikini-sky delen av befolkningen har virkelig hatt et problem i Norge denne sommeren. Den med komplekser for kroppen har enten latt seg presse av været til å vise frem appelsinhud, strekkmerker, hudflekker, valker, små pupper, store pupper, flate rumper, brede rumper, slapp hud, løs hud, lår som gnisser sammen osv osv mot sin vilje – og har hatt det kjipt. Eller så har den med komplekser beholdt klærne på og måttet leve med overoppheting, rare blikk og med omgivelser som tenker sitt. Alternativt har den med komplekser holdt seg mest mulig for seg selv for å kunne gå lettkledd og slippe svetting og ubehag uten å bli sett.

Sommeren med rekordvarme ble i tillegg så lang, og dermed tidenes verste sommer for den med komplekser. I tillegg er den kanskje ikke over?

Mange jubler, blomstrer, stråler og ferdes rundt lettkledde og lykkelige. Andre går med klump i magen på tredje måneden. Og kan ikke puste lettet ut på en stund ennå heller. Det er for tidlig å søke ly i store ullgensere. Vi har hatt svært varme sensommermåneder før og de kan likegodt komme igjen i år. Tidenes verste mai, juni og juli forhindrer ikke august og september å bli like «ille» – for den med komplekser for kroppen.

Hvor lenge skal man lide seg gjennom – med motvillig lite klær på, med pinlig mye klær på eller tilbaketrukket alene i skjul?

Årets ferie ble for noen helt krise og ødelagt. Hatet for kroppen er tilspisset, matgleden forstyrret og tankevirksomheten dominert av kropp og utseende. På tidspunktet hvor mange rundt er uthvilte, solbrune og fulle av overskudd og pågangsmot er noen SLITNE og MOTLØSE…

Sol, sommer, varme og ferie er gjerne forbundet med å ha det fantastisk. I dag går mine tanker til alle som har lidd seg gjennom den «fantastiske» sommeren på grunn av vonde følelser i og rundt egen kropp.

Føler man seg langt fra kroppsidealet er det sikkert ekstra fristende å gyve løs på ekstreme løsninger nå etter ferien. Men husk at for å ha en sunn og frisk kropp og for å komme i bedre form så

  • må man spise 4-5 måltider om dagen med sunn, næringsrik og variert kost
  • være i fysisk aktivitet flere dager i uken
  • ha nok næringsinntak så man ikke taper muskelmasse
  • er det lurt å veie seg maks en gang i uken

Beste hilsen Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *