Barnevennlig sykkeltur under 10 km med teltovernatting i Krokskogen

På sensommeren i fjor etter en del trening med småsykling for barna fikk vi vår etterlengtede telttur i marka hele familien – med barna på 3 og 5 år. Eldstemann syklet hele turen selv, mens minstemann var mest i sykkelsetet.

Vi kjørte bil fra Bærum over Sollihøgda og til parkeringen (gratis) ved Damtjern, som tok cirka en time. Derfra syklet vi på grusveier inn mot vannet som heter Storflåtan. Vi kunne slått leir her på en av de fine teltplassene, hvis batteriene til Magnus (5) var flate, men han var i siget og humøret på topp så vi syklet videre – på en noe mer stipreget og kuppert vei – til Vesleflåtan. Der fant vi en perle av en teltplass helt nede i vannkanten!

Å legge ut på telttur på sykkel for en natt med små barn, er mye pikk og pakk, men så verdt det.

Barna var helt i hundre..

..både da teltet skulle opp..

…suppen kokte på primus.


… fisken vakte.

..tannpussen foregikk i denne vannkanten..

Ikke minst elsket de at hele familien la seg sammen på likt for å lese bok med hodelykt, og skulle sovne sammen.

Når man våkner til et stille vann et steinkast fra puten med fisk som vaker, er det ikke om å gjøre å tyne det harde underlaget mer enn nødvendig.

Frode og barna var tidlig på´n med fiskeutstyret og dro inn en liten abbor..

..som vi stekte og delte til frokost ved siden av egg og bacon.

Mmm..mat smaker jo helt fantastisk ute!

For at turen skal bli vellykket er det et tips at barnet/barna som sykler klarer seg nogenlunde selv, for med tung last på de voksnes sykkel er det ikke bare enkelt å slenge fra seg sykkelen for å strekke ut en hånd. Vi fordelte lasten så godt vi kunne. Frode fikk tatt en del av baggasjen i en stappet sekk på ryggen, pluss Didrik i setet bak.

Jeg hadde resten av klærne og teltutstyret i sykkelvogn bak og dobbel sykkelveske på baggasjebrettet. Tungt og bra trening for meg, men ikke lett å bare sette fra seg sykkelen.

Ni kilometer er et stykke for en på fem år. Vi hadde en rast på veien inn hvor vi spiste brødskiver og kvikklunsj, og fikk ladet batteriene. Og vi hadde tatt enda fler ved behov. Veien var målet, vi stoppet og tittet og pratet underveis. Var på eventyr fra start til slutt, og hadde beregnet god tid begge dager. Magnus synes dette var en spennende tur og koste seg.


En slik barnevennlig telttur på sykkel frister virkelig til gjentagelse. Kan anbefales, spesielt nå på sensommeren og høsten. For eksempel i høstferien?

Trine

Følg gjerne Trines Treningsglede både her, på Facebook og på Instagram for mer inspirasjon!

Sjekk ut mine treningsgrupper/kurs HER

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *