Dropp ferietrening hvis det blir stress!

Som helårstrener og treningsglad er jeg den første til å trene i ferien. Og jeg inspirere og utfordrer andre til å gjøre det samme. En aktiv ferie i fjellet eller liknende er selvsagt gull!

Grunnen er at balanse i ferien mellom aktivitet og avslapning føles bra, og at å vedlikeholde formen er enklere enn å bygge seg opp på nytt. I tillegg er det best for både helsen, vekten og humøret å bevege seg hver dag. 

Men det finnes tilfeller hvor det ikke er noe bra å trene i ferien. Selv ikke for meg. Jeg mener at ferieånd, avslapning, senket stressnivå og selvvalgte, lystbetonte aktiviteter er det aller viktigste i ferien.

Hvis trening hindrer dette så vet jeg ikke om det er verdt det?

For de fleste er hverdagen hektisk, krevende og kanskje stressende. Når man har fri fra jobb bør man virkelig føle at skuldrene senker seg og ikke legge noe press på seg selv. 

For meg betyr ferie likevel som regel blant annet å trene. Jeg velger det. Til sammenlikning blir det kanskje litt sånn som for alle som er veldig glad i å lese bok og gjør det til hverdags. I ferien vil man kanskje ta seg enda bedre tid til dette og nyte det med en større ro…

I noen ferier og på enkelte feriedager blir det derimot uansett bare stress å presse inn en økt og det som hører med, og da gjør jeg det simpelthen ikke. 

En god løsning for mange er jo å tenke turer der man er, senke ambisjonsnivået og gjøre det enkelt. Så blir det noe uten stress.

Det er heller ingen krise med en uke eller to uten hvis det vanskelig lar seg gjøre eller spiller negativt inn. Ikke la det ødelegge om du ikke får til økter i tillegg det ferielivet. Ikke tving trening gjennom og la det ødelegge ferien.

For ro er vel det aller viktigste når vi har fri fra jobb og hverdag enddøig? Når det er sagt – som regel opplever jeg, til tross for at jeg er småbarnsmamma at ro og trening/aktivitet lar seg veldig fint forene over flere fridager på rad.

I ferien er det fint hvis man klarer å sette litt ekstra pris på seg selv. For meg er det ofte en god treningsøkt, men det kan også være er glass kald hvitvin, en god kopp kaffe, spise bringebær i veikanten, oppleve noe nytt eller ha bedre tid med gode venner og familie.

«Ferie er ikke å være på jobb», synes mange. Det er noen år siden det var slik for meg, men jo mer erfaring som selvstendig og blogger, jo bedre forberedt har jeg vært slik at feriejobbingen blir minimal. Men jeg har en tendens til å bli syk FØR ferietiden nå for tiden, og dermed ryker både det ene og det andre.

Denne gangen måtte jeg melde avbud på en stor og viktig fotoshoot som skulle danne godt, forhåndspublisert innhold til dere på bloggen i sommer. Så kjipt! 

Desverre er det ikke et alternativ å jobbe hele neste uke med alternativt treningsstoff for å ta igjen det tapte. Etter en lang flytteprosess skal vi en uke på ferie mandag og jeg velger å prioritere ferie og kvalitetstid med barna.


Jeg kommer til å oppdatere bloggen fra ferie, men dropper kontortid og tidkrevende innlegg. Og kommer sterkere tilbake 🙂 

Uansett hvordan du legger opp ferien din så håper jeg du har ny giv når ferien er over – både på trening og jobb.

Fortsatt god FERIE

Klem Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *