6 gode yoga-øvelser med veiledning

Å trene yoga gjør deg sterk og myk i både kropp og sinn. Mange opplever også yoga som stressreduserende og en kilde til lykkefølelse.

Det lille jeg har praktisert gir i hvert fall mersmak, og jeg ønsker å vende tilbake til matta – igjen og igjen. Men for meg krever det tiltak, og jeg må bruke litt tid på å innarbeide ukentlige rutiner – da hjelper det med de 6 øvelsene du får i dette «programmet» (se lenger ned!)

Samtidig er det jo bare å ta en øvelse eller to i dag – på selveste World Yoga Day – og i morgen og når som helst. Blir du med å senke terskelen for litt velgjørende yoga?

ERFAREN: Etter mange års dedikert yoga-praktisering kan man få til nesten hva som helst. Pernille er på et avansert nivå ser du.

Ellers i en ideel treningshverdag når jeg er frisk; Jeg har ingen ambisjoner om å bli en akrobat. Men en økt med 6 yogaøvelser er passe mye (ikke for mye) å gjøre på egenhånd i løpet av en uke og i kombinasjon med kondisjons- og styrketrening og en yoga-time organisert. Da har jeg et variert og godt treningsopplegg som vil danne et godt grunnlag for gode opplevelser, radig fremgang og lavere stressnivå. Det anbefaler jeg deg og!

Selv har jeg stort behov for å bøye og tøye mer for å få tilbake god bevegelighet og for å holde meg unna skader. Så jeg bagatelliserer absolutt ikke denne effekten av yoga.

Med en baktanke har erfarne yoga-instruktør Pernille Bønkan plukket de 6 yoga-øvelsene du finner under. Du kan selvsagt velge om du gjør bare en, flere eller alle 6 øvelsene. Dersom du skal gjøre alle sammen i en økt anbefaler hun at du gjør de i den rekkefølgen som listet opp under. Øvelsene passer godt etter hverandre og sammen. De utfyller hverandre og gir tilsammen en fin effekt på hele deg.

Slik gjør du øvelsene for å få effekt:

  1. Varighet: Hold posisjonene mens du gjør 10 lange inn og utpust.
  2. Antall serier: Gjør 3 serier, husk å gjør øvelsen på begge sider der det er relevant.
  3. Ganger per uke: Gjerne hver dag.

HER ER 6 GODE YOGA-ØVELSER:

1 «NEDOVER HUNDEN»

Klikk her for veiledning av «Nedover hunden»

2 «HALVBRO»

Klikk her for veiledning av «Halvbro»

3 «UTVIDET TREKANT» 

Klikk her for veiledning av «Utvidet trekant»

4 HOFTEÅPNER/SETESTREKK

Klikk her for veiledning av «Hofteåpner/setestrekk»

5 «SITTENDE TWIST»

Klikk her for veiledning i «Sittende twist»

6 «SITTENDE NAKKESTREKK»

Klikk her for veiledning i «Sittende nakkestrekk»

Håper øvelsene vil gjøre deg godt!

Ha en fin dag 🙂

God variert trening! 🙂

Klem Trine

Demonstratør på bildene: Pernille Bønkan fra PURO YOGA i Oslo.

Alle foto: Nicki Twang (www.twang.no)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *