10 ukers løpeprogram mot 5 og 10 km løp – nybegynnere del 3

Lyst til å bli enda raskere til et løp? Da er «10 ukers løpsprogram mot 5 og 10 km løp – nybegynnere del 3» treningsprogrammet for deg.

Passer for deg som har blitt en løper og som vil opprettholde løpevanene, få videre fremgang og økt prestasjon i et 5 eller 10 kilometers løp tre måneder frem i tid eller mer.  

Løpsprogrammet forbereder deg som er i gang med både løping og løp på å delta i et nytt løp om ca ti uker. Selv for rutinerte løpere er et løp ofte en god motivasjon til å trene bra i hverdagen og komme i form de neste månedene. Med dette løpsprogrammet og tre varierte økter i uken gjør du videre løping og forberedelsene fornuftig, smart og lystbetont.

For å komme i gang med LØPSPROGRAM del 3 – BLI MEDLEM i Trines Treningsglede LØPEPROGRAM her og ta kontakt snarest for å bytte til «10 ukers løpsprogram for nybegynnere del 3«.

ONLINE KONDIS//GÅ- JOGGE -LØPEPROGRAM:  For kun 99 kr måneden får du tilgang til gå-, jogge- eller løpeprogram for ditt nivå til en hver tid, året rundt. I lukket Facebook-gruppe får du komplett 8 ukersprogram som du kan følge. Du er velkommen til å rapportere øktene du har gått, jogget eller løpt og diskutere treningen sammen med andre som følger samme program som deg. Når du har bedret formen og er klar for nye utfordringer, hjelper jeg deg å finne nytt program! Motiverende. VELKOMMEN!

Styrketrening er dessuten kjempeviktig å gjøre ved siden av pulstrening. Ikke medlem av Trines Treningsglede online styrketrening ennå?

MELD DEG INN HER NÅ

Gratis prøvetid 1 mnd, ingen bindingstid!

I online styrkegruppene mine er du med på hele styrkeøkter med meg som instruktør, i hovedsak LIVE. Du slipper å tenke på hvilke øvelser du skal velge og hvordan du skal sette sammen øvelser og program gjennom en lengre treningsperiode, det gjør jeg for deg. Tren hjemme etter instruksjoner fra meg på skjermen. Veldig motiverende! 

Hvem passer «10 ukers løpeprogram mot 5 og 10 km løp – nybegynnere del 3» for?

Løpsprogrammene er i likhet med alle mine kondisjonsprogram basert på tre økter per uke på frivillige dager. Jeg anbefaler minimum en hviledag mellom øktene og å ikke hoppe over økter. Det gir gradvis progresjon, bra effekt, restitusjon samt vedvarende motivasjon og rutiner. Du kan være kjempefornøyd med at har forberedt deg godt når løpet kommer, om du gjennomfører dette. Lykke til med både opptrening, forberedelser og nytt løp.

Når du er gjennom dette og kanskje vil sikte mot nye løp, kanskje halvmaraton? Jeg har program til det og. Bare spør!

Les også: Løping er enkelt! 

Løping er jo en av de mest belastende aktivitetene på kroppen, og ekstra om man har noen kilo for mye. Derfor skal vi gå sakte og gradvis frem. Det er også for at motivasjonen skal vare helt til løpet og mål, og helst året rundt.

Tips til ukene med løpeprogram:

 • I løpet av disse 10 ukene skal vi øke varigheten på sammenhengende løping. Det blir stadig mer løping (raskere enn jogging) og det blir en progresjon i intervallene.
 • Vi skal veksle mellom korte og lange intervaller, intervaller i motbakke og sammenhengende løping i raskere tempo (terskeløkter). Terskeløkt er en økt hvor du løper rundt den farten du klarer å holde i 30-50 minutter.
 • Vi går gradvis frem.
 • Vi introduserer løping, ikke bare jogging. Det blir også ordentlige løpeintervaller.
 • Pass på hvis du får smerter i leggene (på fremsiden eller baksiden) eller andre steder. Det kan være lett å pådra seg betennelser og skader når mengde og intensitet økes. Vi går gradvis frem, men små skader kan alltid forekomme. Ta noen hviledager hvis du kjenner smerter og tren hjerne alternativt som f.eks. sykling.
 • Tren gjerne legger! Det forebygger betennelser og andre plager i leggen. (se veiledning her)
 • Det er viktig å variere underlaget. Begrens løpingen på asfalt. Løp gjerne på grusveier og stier i marka!
 • Minne om at intervallene bør være så jevne som mulig. Det er en god regel at første intervall skal gå saktest og siste raskest. Det sikrer en god gjennomføring med god treningseffekt, samt at du avslutter økten med en god følelse. (Vise til sak om løping for mosjonister?)

Trine

Min Facebook-side finner du HER 

Min Instagram finner du  HER 

Mine online treningsgrupper/kurs med PÅMELDING finner du HER

2 kommentarer

 1. Elice Furnes

  Hei! Jeg skal løpe 10 for Grete og tenkte å prøve treningsprogrammet ditt nybegynner del 3:)

  1. Trines Treningsglede

   Så spennende, lykke til og god opptrening! La høre fra deg hvordan det går med deg og programmet da! Klem Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *