10 ukers løpeprogram mot 5 og 10 km løp – nybegynnere del 2

Lyst til å bli raskere til et løp? Da er «10 ukers løpsprogram mot 5 og 10 km løp – nybegynnere del 2» treningsprogrammet for deg.

Passer for deg som er i gang med regelmessig jogging/løping allerede, som vil løfte joggeformen ytterligere og delta i et 5 eller 10 kilometers løp tre måneder frem i tid eller mer.

Løpsprogrammet forbereder deg som er i gang med løping på å delta i et løp om ca ti uker. Alle, uansett utgangspunkt, kan blir klar for å gjennomføre et 5 eller 10 kilometers løp, og for mange er et løp en god motivasjon til å trene og komme i form de neste månedene. Med dette løpsprogrammet og tre varierte økter i uken gjør du videre løping og forberedelsene fornuftig, smart og lystbetont.

For å komme i gang med LØPSPROGRAM del 2 – BLI MEDLEM i Trines Treningsglede LØPEPROGRAM her og ta kontakt snarest for å bytte til «10 ukers løpsprogram for nybegynnere del 2«.

(Dersom du tror del 1 eller del 3 passer bedre for deg, ta kontakt!)

ONLINE KONDIS//GÅ- JOGGE -LØPEPROGRAM:  For kun 99 kr måneden får du tilgang til gå-, jogge- eller løpeprogram for ditt nivå til en hver tid, året rundt. I lukket Facebook-gruppe får du komplett 8 ukersprogram som du kan følge. Du er velkommen til å rapportere øktene du har gått, jogget eller løpt og diskutere treningen sammen med andre som følger samme program som deg. Når du har bedret formen og er klar for nye utfordringer, hjelper jeg deg å finne nytt program! Motiverende. VELKOMMEN!

Styrketrening er dessuten kjempeviktig å gjøre ved siden av pulstrening. Ikke medlem av Trines Treningsglede online styrketrening ennå?

MELD DEG INN HER NÅ: 

Gratis prøvetid 1 mnd, ingen bindingstid!

I online styrkegruppene mine er du med på hele styrkeøkter med meg som instruktør, i hovedsak LIVE. Du slipper å tenke på hvilke øvelser du skal velge og hvordan du skal sette sammen øvelser og program gjennom en lengre treningsperiode, det gjør jeg for deg. Tren hjemme etter instruksjoner fra meg på skjermen. Veldig motiverende! 

Mer om «10 ukers løpsprogram mot 5 og 10 km løp – nybegynnere del 2» 

Løpsprogrammene er i likhet med alle mine kondisjonsprogram basert på tre økter per uke på frivillige dager. Jeg anbefaler minimum en hviledag mellom øktene og å ikke hoppe over økter. Det gir gradvis progresjon, bra effekt, restitusjon samt vedvarende motivasjon og rutiner. Du kan være kjempefornøyd med at har forberedt deg godt når løpet kommer, om du gjennomfører dette. Lykke til med både opptrening, forberedelser og løp.

Når du er gjennom dette og kanskje vil sikte mot nye løp, vit at jeg har flere løpsprogram for videre progresjon. Bare spør!

Les også: Løping er enkelt! 

Løping er jo en av de mest belastende aktivitetene på kroppen, og ekstra om man har noen kilo for mye. Derfor skal vi gå sakte og gradvis frem. Det er også for at motivasjonen skal vare helt til løpet og mål, og helst året rundt.

Tips til ukene med løpsprogram:

  • I løpet av disse 10 ukene skal vi øke tiden med sammenhengende løping, finpusse på formen mot løpsdagen og gjøre de siste forberedelsene.
  • Det blir også ordentlige løpeintervaller. Vi går gradvis frem, så det skal være mulig for alle å gjennomføre dette.
  • Det kommer enda et løpeprogram for nivået over dette.
  • Pass på hvis du får smerter i leggene (på fremsiden eller baksiden) eller andre steder. Det kan være lett å pådra seg betennelser og skader når mengde og intensitet økes. Vi går gradvis frem, men små skader kan alltid forekomme. Ta noen hviledager hvis du kjenner smerter og tren hjerne alternativt som f.eks. sykling.
  • Tren gjerne legger! Det forebygger betennelser og andre plager i leggen. (se veiledning her)
  • Det er viktig å variere underlaget. Begrens løpingen på asfalt. Løp gjerne på grusveier og stier i marka!
  • Minne om at intervallene bør være så jevne som mulig. Det er en god regel at første intervall skal gå saktest og siste raskest. Det sikrer en god gjennomføring med god treningseffekt, samt at du avslutter økten med en god følelse. (Vise til sak om løping for mosjonister?)

Trine

Min Facebook-side finner du HER 

Min Instagram finner du  HER 

Mine online treningsgrupper/kurs med PÅMELDING finner du HER

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *