Slik feirer vi nasjonaldagen

Vi skal feire at Norge fikk sin grunnlov i 1814 og barnas dag i tre generasjoner. Koselig!

For fjerde året på rad (tror jeg) drar vi til byen der min kjære mann er vokst opp og hvor vi dermed har familie. …til byen hvor også vår kjære niese bor hos mammaen sin, og skal gå i tog. Er vi heldige treffer vi dermed også broren min som skal ned til sin datter. Våre egne barn gikk i 17.mai tog i barnehagen sin i går, og vi koste oss med å se og høre på de nydelige barna. Nå skal vi nyte tog og stemning sammen med dem.

Siste året uten skoletilhørighet hjemme i Bærum. Siste året i Skien. Der vakre Telemarksbunader danner et flott teppe over sentrum. Det er har vært så fine nasjonalfeiringer der… Men tiden endrer seg.

Etter en sen og rolig morgen i dag og litt tålmodig venting på mamma og pappa…

sitter vi nå festkledde i bilen og er klare for turen sørover. Gutta er i tradisjon tro pyntet i sine små og store blådresser, smelt…

Jeg er nok en bunadsjente, men bunad har jeg ikke 🙂 Jeg går i forskjellig kjole hvert år.

Kjolen i år er ensfarget i kremet grå, fotsi og i et ufattelig deilig og behagelig stoff. Det trenger jeg når det blir vondt å gå uansett hvor fornuftige sko jeg har valgt og enn hvor smarte grep jeg har tatt med såle og teiping av hælen.

Snart kan feiringen begynne ordentlig! Vi gleder oss til å komme frem og til å markere dagen med familien i Skien, og ikke minst til å se Kaja gå/hoppe/løpe/kaste ball og underholde oss med håndballaget sitt i Borgertoget gjennom byen – sammen med masse ulike idrettsforeninger. Gøy å se for store og små!

Etter Borgertoget kjører vi hjem igjen til Bærum, og jobben venter som normalt fredag. Så det blir ikke den store festen når vi kommer hjem nei, men en ganske tidlig kveld.

Dette har vi gjort noen år nå, vi har benyttet anledningen. Neste år blir alt helt annerledes, og vi vet ikke hvordan eller hva vi går til 🙂

I år har heldigvis alle rundt meg hyggelige planer og noen å feire med og det gjør meg veldig glad 🙂 Det håper jeg dere har og. Skulle ønske alle hadde det sånn.

Da gjenstår det å ønske alle mine fine og festpyntete følgere en flott feiring – sulle gjerne sett dere alle i finstasen 🙂

GRATULERER MED DAGEN – HURRA!!! 🙂

Stor klem Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *