Styrke-tirsdag: Høy FORBRENNING og fokus RUMPE

#inneholder egenreklame

Tirsdag og tid for nytt styrkeprogram til deg. Jeg håper du vil prøve det eller bruke det som inspirasjon til en vri på ditt eget. Du finner det nederst!

Prøv gjerne forrige ukes program og – se her: Hele kroppen og fokus MAGE

Jeg anbefaler ALLE å trene styrke et par ganger i uken ved siden av kondisjonstrening. For en kombinasjon er det aller beste for helsen, livskvaliteten, hverdagsmestringen og for den som vil i generelt bedre form og ned i vekt.

I ukens styrkeøkt er fokuset høy FORBRENNING og RUMPE;

 • Det vil si at øvelsene er valgt ut spesifikt med tanke på at de skal ta i bruke mange og store muskelgrupper. Gjør du et slikt eller liknende program over tid, bidrar det effektivt til at du øker muskelmassen i kroppen og dermed døgnforbrenningen, som igjen bidrar til stabil vekt og eventuelt vektreduksjon. Forbrenningen i selve økten kan være litt høyere enn i en økt hvor vi trener kun armer for eksempel, men det er ikke noe forbrenning å snakke om. Tren kondisjon for å «brenne kalorier» under økten!
 • Det vil si at øvelser der rumpemusklene trenes eller er involvert i øvelsen er vektlagt høyt i programmet. Gjør du et slikt program over tid, bidrar det effektivt til at du blir sterkere og mer trent i rumpemusklene, som er en stor muskel med viktig funksjon. Blant annet avlaster en sterk rumpe ryggen og kan hjelpe på ryggsmerter. Husk å variere styrketreningen over tid slik at du trener balansert og med fokus på hele kroppen.

Hele økten finner du lenger ned i innlegget!

Fokusområdet i øktene jeg gir deg i «Styrke-tirsdag» varierer fra uke til uke. Følger du øktene over tid, øker du muskelmassen, blir generelt sterkere i kroppen og kan få en rak og flott holdning og kanskje til og med minske muskelplager. 

Hvem passer dagens program for?

 • For nybegynnere og viderekomne som ønsker effektiv styrketrening. Alle øvelsene kan gjøres uten vekter, eller med. Jo sterkere du er fra før, jo viktigere er det at du har og benytter vekter. Dersom øvelsen er for tung kan du velge en lettere fra basen min HER: Styrkebase – full oversikt
 • For den som vil bli generelt sterkere, og som innimellom ønsker å legge inn litt ekstra for å få sterkere og sunnere rumpe.
 • For den som ønsker å øke forbrenningen i kroppen, for lettere å kunne holde vekten stabil eller ta av kilo.
 • For den som trenger veiledning, for å kunne trene styrke riktig(ere), skadeforebyggende og med kvalitet.
 • For deg som trenger hjelp til å komme i gang og for deg som trenger ny inspirasjon.

Følg med på bloggen neste tirsdag for nytt program!

Slik gjør du det:

 • 8-12 repetisjoner
 • 3 serier
 • Ca ett minutts pause mellom seriene
 • 2-3 ganger i uken, minst 1 hviledag i mellom

HER ER PROGRAMMET «Styrke med høy forbrenning og fokus på rumpe»:

Klikk på linkene for full veiledning

 1. Utfall, med eller uten vekter (rumpe og lår)
 2. Markløft, bøyde ben (rumpe og lår)
 3. Knebøy, bred fotstilling (rumpe og lår)
 4. Stående foroverbøyd roing, bredt grep (store ryggmuskel og biceps)
 5. Push-ups, bred armstilling (kjenremuskler, store brystmuskel og triceps)
 6. Rygg- og benhev (bakside lår, rumpe og korsrygg)
 7. Setehev, med bena på forhøyning (rumpe og bakside lår)
 8. Spider-planke (kjernemuskulatur og rumpe)

Her finner du Trines Treningsglede styrkebase, om du ønsker veiledning og tips til andre øvelser.

MELD DEG INN i «Trines Treningsglede online styrketrening» dersom du ønsker å trene tettere med meg og bli instruert ukentlig via livesendinger. Da får du to økter servert hver uke, og trenger verken planlegge eller tenke på styrketreningen, det gjør jeg for deg! 🙂 I tillegg blir du del av et motiverende miljø med damer som er rå på å gjennomføre hjemmetrening med meg på skjermen, og tilgang til motivasjonshjelp av meg.

Lykke til og god trening fra meg 🙂 og lykke til med siste innkjøp, baking, fiksing og stryking før den store nasjonaldagen 😉

Trine

Min Facebook-side finner du HER 

Min Instagram finner du  HER 

Mine treningsgrupper/kurs med PÅMELDING finner du HER

Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *