Fra jojo-trener til ivrig «stayer» på Trines Treningsglede online styrke

Anna Lie (26) har samboer, to små barn og en hund. For øyeblikket er hun hjemme i permisjon (fra jobb og studier) og trener seg tilbake i form med Trines Treningsglede online styrketrening og diverse kondisjonsaktiviteter.

– Hvordan får du trent med en toåring og en på 6 måneder i hus?

– Jeg gjør styrkeøvelser hjemme med Trine på skjermen når baby sover på dagen eller hvis hun er våken og virker veldig fornøyd. Ellers tar jeg øktene om kvelden etter at ungene er lagt, da må jeg grave litt dypere for å finne motivasjonen, forteller hun.

OBS: Saken er publisert i april 2018

Anna begynte med Trines 8 ukers online mammagruppe i november 2017, og gikk direkte over til vanlig online styrketrening da mammakurset var over. Ved begge konseptene får man to treningsøkter i uken som man kan trene når det passer, det er fleksibelt og enkelt å gjennomføre. Tobarnsmammaen har klart delta aktivt og regelmessig i begge onlinegruppene i snart en halvt års periode. Men hun har slettes ikke vært så stabil på treningen tidligere.

– Jeg har alltid likt å være fysisk aktiv og med hund så har jeg alltid vært mye ute og gått. Men når jeg begynner å trene så har jeg har ofte gått litt hardt ut og blir derfor fort flink i perioder for så å falle helt ut av det og gjøre ingenting, nyanserer hun.

LES OGSÅ: Sissel (53) kom i form med Trines Treningsglede online styrketrening

Anna hadde faktisk ikke trent aktivt og regelmessig styrke siden en god stund før første svangerskap i 2014-2015, da hun i november 2017 snudde på flisa og brått innarbeidet to faste styrkeøkter i uken.

 – Hva skjedde? Du fikk et barn til og ble en mer regelmessig trener?

– Jeg er så glad, for Trines opplegg for nybakte mammaer kunne jeg gjøre hjemme og det tar ikke mer enn 30 minutter. To slike økter i uken er overkommelig selv i babyboblen, sier hun.

Hun hadde testet litt barselyoga allerede, men dette funket dårlig.

– Det å måtte dra dit var en utfordring. Hun våknet gjerne og ville ha mat underveis, og en time trening ble for lenge. Jeg brukte mye tid og fikk lite ut av det.

Mammakonseptet ble starten på de nye, regelmessige styrkevanene hun har i dag. Med det har hun fått bygget opp viktige og «kjedelige» muskler i bekkenbunnen og dyp mage etter instruksjon via lukket Facebook-gruppe på pc-skjermen. Anna forteller videre hvordan opplegget virket motiverende fra økt 1 og over tid, og gjorde henne til en «stayer» på trening.

– Mammatreningen var rolig, spesielt i starten, men jeg merket at kroppen sakte men sikkert ble sterkere, og viktigst av alt, jeg var helt plagefri. Det jeg likte best med mammatreningen var bevisstgjøringen på viktige, indre muskelgrupper og nøye forklaring slik at gjennomføringen ikke førte til skader og ubehag.

Den vanlige styrkegruppen passet henne like bra

Med de to øktene ukentlig med Trine og mammagjengen var hun kommet inn i en god rytme med styrketrening.

– Jeg ble inspirert, synes det ga motivasjon til annen fysisk aktivitet også (som gåing, skigåing og jogging) og ville fortsette å trene styrke med Trine og dette konseptet.

Anna valgte derfor å melde meg rett inn som abonnent i «Trines Treningsglede online generell styrketrening» da mammakurset på 8 uker var over. Nøye instruksjon og et gjennomtenkt opplegg viste seg å være en rød råd i Trines Treningsgledes grupper, men i den vanlige styrkegruppa ble det et tøffere nivå som ga videre fremgang og progresjonsmuligheter langt frem.

– Jeg blir motivert av helårskonseptet, føler at den mengden trening som onlinetreningen gir er overkommelig, samtidig som jeg merker resultater. Og synes det er fantastisk med så varierte økter som Trine serverer uke etter uke!

Annas mål:

  • Å fortsette de gode rutinene og den regelmessige styrketreningen med minst to økter i uken også når permisjonen er ferdig i juli og når det kommer perioder med sykdom og andre ting som gjør at det er utfordrende å få trent.
  • Følge et 8 ukers kondisjonsprogram fra www.trinestreninsglede.no med 2-3 økter i uken og trene meg opp til Oppegårdmila 2. juni.
  • Å ha en sterk og sunn kropp.

Dette har hun fått ut av Trines Treningsglede online trening:

  • Merker at kroppen blir sterkere, det er lenge siden jeg har hatt så god helkroppsstyrke.
  • Jeg holder meg motivert av å gå over til tyngre vekter, varierte økter og av å se progresjon.
  • Jeg klarer nå å ha fokus på trening og ha det som mål og heller drite litt i vekta, tenker at det kommer etterhvert.
  • Ikke minst er jeg kvitt alle vondter.
  • Jeg mestrer hverdagens krav mye bedre allerede seks måneder etter to tette svangerskap og fødsler.

Anna har anbefalt både mammatreningen og vanlig styrkegruppen til flere, og mammaen hennes har akkurat blitt abonnent hun også.

– Dette er enkelt for alle og veldig bra trening med fokus på teknikk, som jeg anbefaler andre. Opplegget gir meg dessuten troen på at jeg skal klare å fortsette og trene selv når det kommer utfordrende faser i livet.

Som om ikke hun er oppe i en meget utfordrende livsfase allerede med to barn under 3 år.

♥♥♥

Tusen takk for at du ville stille til intervju Anna, og tusen takk for følge så langt. Jeg vil gjerne komme med en tilbakemelding til deg. 

Kommentar fra trener Trine:

Anna er rett og slett et levende bevis på at rolig og hensiktsmessig treningsstart etter fødsel er det som får deg raskest tilbake til normal trening og en smertefri hverdag. Bare 6 måneder etter fødsel er hun kvitt plager, sterkere i hele kroppen og full av treningslyst.

Hun ga seg ikke da barselyoga ikke fungerte, men hev seg ut i et konsept som var helt nytt for henne (og de fleste andre) og gikk som Sissel Sandvik Karlsen (56) fra null til regelmessig styrketrening på kort tid.

Den nybakte mammaen har knukket koden med å starte på rett nivå og øke på med nødvendig motstand og utfodringer. Startet på rett nivå i mammagruppen med null vekter og konsentrasjon om teknikk, egen kropp og tilstand. Fortsatte med fornuftig overgang til vanlig trening i styrkegruppen men med lette vekter og fortsatt med fokus på teknikk. Etter hvert som styrken har kommet, har hun kjøpt tyngre og tyngre vekter, noe som sikrer henne videre motivasjon, økt styrke og fysisk form.

Til tross for en hektisk småbarnsfase finner hun anledning til å trene styrke minst to ganger i uken.

Anna har blitt et svært positivt element i Trines Treningsgledes onlinegrupper, noe som gir gode sirkler.

Jeg vil takke Anna for imponerende tilstedeværelse på trening midt i mammalivet. Du er til stor inspirasjon for andre mammaer som vil i form men som sliter med å finne en gjennomførbar løsning. Jeg er utrolig stolt og glad over at du har trent deg sterkere og fri for plager og smerter. Keep up the good work. Gratulerer med fantastiske styrkevaner!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *