Stor, nyere internasjonal studie om trening og vekt

Vi liker jo og tro ting, men det er alltid gøy når forskningen slenges på bordet og forteller oss på et bedre grunnlag mer om hvordan tingenes tilstand faktisk er..

En omfattende langtidsstudie publisert i november 2017 har i følge VG.no tatt for seg påvirkningen ulike dietter har på bukfettet, som regnes som en stor helserisiko. Forskere har sett på – og mener de har funnet løsningen på hvordan man best kan bli kvitt det farlige magefettet. Dette kan du lese mer om i VG her om du er interessert.

Det jeg likte å lese ut av studien var bekreftelsen på hvor nyttig fysisk aktivitet er for vektstabilisering og forebygging av vektøkning. I et samfunn hvor stillesitting og skjult sukker i maten er en trussel for normalvekten, krever faktisk det å holde vekten og unngå vektoppgang for mange en aktiv handling for mange. Enten det er å spise mindre og sunnere eller å bevege seg mer, bevisst eller ikke.

Treningsdelen av studien ble startet opp etter seks måneder der halvparten av deltakerne i både hovedgruppen og kontrollgruppen hadde vært gjennom diettbehandling allerede og gått ned 5–6 kg i vekt (det var ingen forskjell mellom diettgruppene i følge VG). De deltakerne som fikk innført fysisk aktivitet ser ut til å ha stabilisert vekten bedre enn de som ikke trente.

Trening har altså noe å si, og jeg fortsetter å slå et slag for anbefalingen om å kombinere kostholdstiltak (som selvfølgelig er veldig viktig) med trening. Styrke- og kondisjon – få treningstips her!

#balanse

Både for den som ønsker å unngå vektoppgang og økt bukfett, men også for den som vil ned i vekt. Grunnen til det siste er hjelpeeffekten økt forbrenning har, og som gjør det mulig å ta av kilo uten å måtte leve veldig asketisk, strengt og strikt i matveien. Dessuten er trening alltid anbefalt, på grunn av dens mange effekter både pykisk og fysisk. Og det føles jo så mye bedre å være trent og slank, enn tynn og slapp 🙂

Ha en knakende god start på uken!

Trine 🙂

MELDE DEG PÅ MINE TRENINGSKURS HER: ONLINE OG UTEGRUPPER

Min Facebook-side finner du HER 

Min Instagram finner du  HER 

Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *