8 ukers GÅPROGRAM del 2

gange7

I gang med å gå men ønsker mer effekt? Da er «8 ukers gåprogram del 2» treningsprogrammet for deg. 

Passer for deg som om går turer allerede, er vant til å være i fysisk aktivitet, som har lyst til å få mer kondiseffekt og bedre form ut av tiden du legger ned i gåing.   

Gåprogrammet gjør turene din mer regelmessige og målrettede og sikrer progresjon slik at du kommer i bedre form. Å gå er jo veldig skånsom og tilgjengelig, og kan forberede deg på jogging eller gåtrening i motbakker frem i tid. Allerede fra første uke skal du ha tre økter, som er varierte og som utvikles gradvis uke for uke. Les mer om GÅPROGRAM HER og lenger ned i dette innlegget.

For å komme i gang med GÅPROGRAM del 2 – BLI MEDLEM i Trines Treningsglede GÅPROGRAM her

Dersom programmet virker for lett og du sliter med å få opp pulsen, kan du hoppe lenger ut i programmet eller gå over til neste nivå – JOGGEPROGRAM. Les mer om joggeprogram her For lavere nivå, ta kontakt: trine@trinestreningsglede.no

ONLINE KONDIS//GÅ- JOGGE -LØPEPROGRAM:  For kun 99 kr måneden får du tilgang til gå-, jogge- eller løpeprogram for ditt nivå til en hver tid, året rundt. I lukket Facebook-gruppe får du komplett 8 ukersprogram som du kan følge. Du er velkommen til å rapportere øktene du har gått, jogget eller løpt og diskutere treningen sammen med andre som følger samme program som deg. Når du har bedret formen og er klar for nye utfordringer, hjelper jeg deg å finne nytt program! Motiverende. VELKOMMEN!

Styrketrening er dessuten kjempeviktig å gjøre ved siden av. Ikke medlem i Trines Treningsglede online styrketrening ennå?

MELDE DEG INN HER NÅ:

Gratis prøvetid 1 mnd, ingen bindingstid!

I online styrkegruppene mine er du med på hele styrkeøkter med meg som instruktør, i hovedsak LIVE. Du slipper å tenke på hvilke øvelser du skal velge og hvordan du skal sette sammen øvelser og program gjennom en lengre treningsperiode, det gjør jeg for deg. Tren hjemme etter instruksjoner fra meg på skjermen. Veldig motiverende! 

Gange5

Mer om 8 ukers gåprogram del 2

I dette gåprogrammet starter du rett på med en intervalløkt, en tempoøkt/langintervall og en rolig langtur i uke 1. Ikke ulikt slik trening gjerne bygges opp for joggere og løpere. Hvis du får gått mer enn de tre ukentlige programøktene kan du for eksempel gå i middels tempo, og tilstrekkelig fort til at du blir litt andpusten. Tilpass farten til terrenget.

Les også: Gåing er også trening

Å få opp pulsen ved å gå i lett terreng kan være vanskelig for de som er litt trent fra før. For å øke pulsen kan du forsøke å gå fortere eller oppsøke mer motbakke. Eventuelt brattere motbakke. Selv svært godt trente kan nærme seg makspuls ved å gå fort i svært bratte bakker som f.eks. alpinbakker eller unnarenn i hoppbakker.

Noen flere tips ved gåtrening:

 • Jeg anbefaler alle å trene styrke ved siden av gåprogrammet. Alle mennesker har veldig godt av å både trene kondisjon og styrke, det siste er spesielt viktig jo eldre man blir. Styrketrening forebygger også skader og kan bidra til økt fremgang i gåing og jogging.
 • Gå mest mulig på stier og på grusveier da det er mest skånsomt. Hvis det er vanskelig å få til i hverdagen så går det fint med asfalt, men benytt muligheten til å variere underlaget straks du har muligheten. Varier også løypene du går. Det blir fort kjedelig å gå den samme løypa hver gang.
 • I intervalldragene må du forsøke å holde høyt tempo slik at du blir sliten og får pulsen godt opp. Et generelt råd er at intervalltiden skal være mest mulig lik i alle intervalldragene. Ikke start raskere enn at du klarer å fullføre alle intervallene i samme tempo. Her må man prøve seg frem og trene seg god på intervallmetoden. 
 • Gå gjerne med staver, eventuelt pendle godt med armene. Begge deler bidrar til å aktivisere overkroppen i større grad og dermed øke pulsen. Hvis du bærer, dytter eller drar noe tungt har det samme effekt. 
 • Merker du antydning til vondt i leggene eller andre steder, ikke press deg gjennom øktene men ta det litt rolig. Kjenn at smertene er borte før du fortsetter.

Gjennomfører du disse åtte ukene med målrettet gåing kan du vente deg fremgang og fornyet motivasjon til å bygge opp formen videre. Og selvsagt være stolt av deg selv! Håpet er at samtidig som du gleder deg over turer skal gåing bli en effektiv treningsform for deg. Slik programmet er lagt opp er det slettes ikke umulig at du også på sikt kommer til å få lyst til å prøve å jogge.

Hilsen Trine 🙂

Min Facebook-side finner du HER 

Min Instagram finner du  HER 

Mine treningsgrupper/kurs med PÅMELDING finner du HER

Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

4 kommentarer

 1. Anne Sofie Knudsen

  Hei du – tusen takk for en inspirerende og motiverende blogg – det er så deilig å lese tekster fra en voksen som veileder på en så positiv måte som du Ønsker deg en super dag!

  Mvh
  Anne

  1. Trines Treningsglede

   Så hyggelig tilbakemelding, tusen takk. Følger du gåprogrammet? Ønsker deg en super lørdag og takk for følge 🙂 Trine

 2. En følger

  Kan du si noe om fart og stigning på tredemølla ?

  1. Trines Treningsglede

   Hei, dette blir individuelt og det er derfor vanskelig å si noe konkret. Målet er at du oppnår de ulike intensitetsnivåene angitt i programmet. Du må derfor prøve deg frem med fart og stigning, kjenne etter og forsøke å oppnå de som står for de ulike øktene/delene av programmet. I programmet finner du begrepsavklaring. Se hva du skal oppnå i gjeldene økt i programmet og bruk dette! Lykke til 🙂

   Forklaring til intensitet for gåprogrammet del 2:

   Nivå «rolig tempo»: Pulsen holder seg lav. Blir knapt andpusten. Tempoet brukes til å roe ned mellom intervaller.
   Nivå «middels tempo»: Litt andpusten
   Nivå «raskt tempo»: Andpusten (du er i stand til å føre en samtale mens du går)
   Nivå «rolig tempo i motbakke»: Litt andpusten
   Nivå «middels tempo i motbakke»: Andpusten (du er i stand til å føre en samtale mens du går)
   Nivå «raskt tempo i motbakke»: Anstrengende (du blir svett, puster tungt og er ikke i stand til å føre en sammenhengende samtale), eventuelt svært anstrengende (du puster tungt og må jobbe for å gjennomføre intervallene).

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *