Årets egotrip og lengste treningsøkt

En rolig langkjøring alene i naturen er på mange måter et av de beste svarene på mental harmoni for min del. På ski går repetative bevegelser i en jevn flyt. Stillheten fra naturen rundt og de deilige inntrykkene naturen gir spiller tankene og følelsene frigjorte og gode. Det å bare lange ut og la tanke flyte er noe av det beste jeg vet.

Inni mellom går jeg med musikk på øret også, men jeg liker å veksle på.

Rolig langturer er vanligvis en fast ingrediens i treningsoppleget når jeg er frisk og tåler det meste. De ekstra lange turene på over halvannen time og på over to mil er sjeldne, men nytes desto mer.

I fjor på samme tid gikk jeg 42 kilometer alene på ski i nyprepparerte løyper som var kjørt opp i Rauland i anledning Helterennet. I år og i dag la jeg ut på langtur igjen men uten en plan om hvor langt. Det vil si jeg så for meg ulike alternativer og lot kroppen underveis velge av hensyn til helsen, i motsetning til i fjor da jeg hørte mest på hodet og viljen.

Ett år klokere! 25 km var nok i år. Årets egotrip 🙂

I rolig langkjøring er treningen lett og behagelig og jeg visste på forhånd at jeg ville få mer og mer lyst til bare å fortsette å gå. Det føles også meningsfylt av og til å få til en lang økt som forbedrer kroppens evne til å forbrenne fett og karbohydrater, samt å prioritere utholdenhetstrening som det blir mindre av i hverdagen inntil jeg er helt frisk. Jeg savner å være oftere i aktivitet over lengre tid. Og har godt av å gå rolig på ski og få muligheten til å fokusere på teknikken, holdningen, bevegelsene og arbeidsøkonomien.

Ikke minst smaker pausene og rastematen så utrolig godt når man tar seg ut over flere timer i sporet 🙂

Les også: 10 grunner til langkjøring

Været var fantastisk i dag som du ser på bildene og jeg gikk langt på sola. Jeg ble mye mer sliten enn før og tok det rolig. Følte ikke jeg hadde dårlig tid akkurat denne ene dagen i året hvor jeg bevilger meg en lengre tur på ski.

Begge barna ga meg kjempekoser og ønsket meg «god tur» da jeg dro. Det synes jeg er fantastisk og øker gleden over turen alene betraktelig! Da jeg etter en del timer kom tilbake til hytta, kom det to små karer løpende mot meg i skisporet, og koser ble gitt mamma på nytt. Sukk, heldig!

Takk for en flott dag med fantastisk langtur på ski! Håper du og får fine naturopplevelser i helgen.

God helg!

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *