Bitt av basillen – Soma move eller Body balance?

Alle foto: Simen Øyen

Som flere av dere sikkert har fått med dere har jeg sammen med VGs Vektklubb testet en ny treningstrend som ble pekt ut som en av de heteste treningstrendene for 2018 – nemlig trening som kombinerer gruppetrening med yogainspirert trening.

Du kan lese alt om testene av Body Art, Body Balance fra Les Mills, Soma Move og BodyArt samt se og få et nærmere inntrykk i videoene (laget av fotograf Simen Øyen) fra alle tre gruppetimene i Vektlubb.no-artikkelen HER!

I artikkelen vil du kunne lese at vi opplevde gruppetimene som fartsfylte og folkelige. Og at timene tok oss innom både bevegelighetstrening, balansetrening og styrking av kjernemuskulatur og stabliseringsmuskulatur. Treningen skal hjelpe deg å øke tilstedeværelsen, finne ro og stresse ned.

I FARTA: Her er jeg godt ute i Soma move timen og endorfinene er på plass.

Etter at jeg nesten møtte veggen sist sommer har jeg fokusert mer enn noen gang på mer hvile, mer avspenning og mer rolig trening. Yin Yoga har blitt et fast element. Testing av Body Balance og Soma move har dessuten fått meg til å ville fokusere enda mer på fleksibilitet, balanse og kjernestyrke. Jeg blir å se mer på slike timer! Så takk til dyktige instruktører Pia Eliassen og Silje Thorstensen og alle som bidro til økt interesse for viktig trening 🙂

Så hvor godt likte jeg egentlig de ulike timene? Ga det treningsglede? Fikk jeg lyst til å gjøre det igjen? Hvilken likte jeg aller best?

ROTASJON: Jeg jobber med den stive ryggen min til venstre i burgunderrød topp.

Jeg trener variert fra før, og har sjelden problemer med å fylle treningstiden, men den ene gruppetimen likte jeg såpass godt at jeg har blitt skikkelig bitt av basillen! Hvilken finner du ut nederst i innlegget 🙂

BODY BALANCE – MIN OPPLEVELSE:

FULL AVSPENNING: En posisjon jeg burde benyttet rett som det er hjemme på egenhånd, men som aldri skjer. Nydelig avspenning.

Body Balance var velgjørende og bød på både utfordring og mestring som kroppen helt klart trenger. Progresjonsmuligheter så det holder for en stiv kropp som fortsatt bærer preg av to tette keisersnitt. Og jeg fikk trent det ene etter det andre; bevegelighet, balanse og styrke. Bortsett fra styrke, er dette trening jeg synes det er kjedelig og vanskelig å ta initiativ til å gjøre på egenhånd og det er gull å kunne følge og motiveres av en time og en bra instruktør som Pia. Så innimellom tenker jeg en «full pakke»-time som dette er topp. Men normalt så vil jeg personlig foretrekke å trene ren styrke en dag, ren bevegelighet – gjerne en hel yogatime en annen dag osv, når jeg har tid for å få litt mer jobbing med hver kvalitet. Men når jeg først gjør Body Balance så er det bare å nyte der og da. Og jeg vet jeg gjør kroppen en tjeneste…Velværeglede ja, men treningsglede? Usikker.

Klikk på bildet under for å SE VIDEO fra vi testet Body Balance. Ser det ikke deilig ut? Det er det!

VIDEOFOTOGRAF: Simen Øyen

SOMA MOVE – MIN OPPLEVELSE

KONSENTRERT INNOVER: Vektklubbs Elisabeth til venstre i front, jeg til høyre.

Soma move stiller krav til de samme egenskapene som Body Balance gjør, men på en mer utfordrende måte synes jeg. For det første integreres styrken, fleksibiliteten, balansen og stabiliteten sammen i bevegelsene – noe som gjør at jeg opplever hele aktiviteten som en ny og spennende treningsform. Jeg har en laaang vei og gå, og det er en vei jeg virkelig for lyst til å gå. Både fordi jeg vil utforske den pirrende aktiviteten og fordi jeg tror det vil gi kroppen såpass med nye ting å jobbe med at det vil gi ny fremgang og ny motivasjon. Den litt «stammeaktige» musikken trigget meg også veldig på en positiv og energigivende måte, og musikk gjør veldig mye for meg under trening. Bevegelsene blir «dritkule» om man klarer å kombinere myke, kraftfulle og grasiøse bevegelser, noe jeg har lyst til å jobbe mot, bli bedre på og kanskje lære bort. Og nyte. Treningsglede? Definitivt!

Jeg ble bitt av basillen, SOMA MOVE basillen. Og har allerede vært tilbake på timen! Det var definitivt ikke siste gang.

Klikk på bildet under for å se video fra vi testet SOMA MOVE

VIDEOFOTOGRAF: Simen Øyen

Soma Move var på timeplanen til SATS rundt 2013/14 men gikk etter hvert ut igjen. Jeg har tro på at Norge er moden for Soma move i 2018, og er glad for å kunne spre ut hva det er via tekst, bilder og video. Ble du nysgjerrig? Kan du ha lyst til å trene Soma move online med meg som instruktør?

Jeg gleder meg til å teste mer trening og gi dere innblikk 🙂 Kanskje finner du en ny drømmeaktivitet!

KRAFT UT GJENNOM ARMEN: Her der du Elisabeth Stigum – journalist i VGs Vekktlubb.no til høyre.

Ha en fin ukestart!

Trine 🙂

Min Facebook-side finner du HER 

Min Instagram finner du  HER 

Mine treningsgrupper/kurs finner du HER

Påmelding til online styrketrening gjør du HER! 

Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *