Sukkerfritt er kommet for å bli

#ANNONSE

For tiden unngår jeg som kjent det meste av sukker og det gjør meg bare godt. Alt i alt er det ingen kamp nå. Jeg lytter til kroppen som generelt ikke vil ha sukker i nåværende tilstand. I visse settinger er det likevel fristende med noe søtt og noe å kose seg med. Hvem opplever ikke det?

Disse situasjonene møter jeg for tiden med å avstå fra sukker likevel – ved hjelp av å fokusere på noe helt annet enn mat, eller ved å nyte mat som er sunn og god – sakte. Inni mellom tyr jeg også til sukkerfrie alternativer og har fått mine favoritter fra www.sukkerfritt.no som du ser på bilde her.

Fra www.sukkerfritt.no: Sjokoladekjeks, vingummi og mørk sjokolade uten tilsatt sukker.

Disse sukkerfrie sjokoladekjeksene i ulike varianter velger jeg like gjerne ute på tur!

Digger de! Og kommer til å kjøpe dem selv når jeg er mottakelig for sukker igjen..

Og den mørke sjokoladen med «Blueberries&Strawberries» er knallgod og leverer som bare det hvis jeg får lyst på sjokolade. Kommet for å bli!

Sjokoladefavoritten: Like god og mindre kalorier.

Vingummien til årets påskeegg er på vei hjem i posten alt. Og bestillingen gikk på et blunk. Jeg synes nettsiden www.sukkerfritt.no er en fryd å gå til, siden den er enkel og oversiktlig. Det er noe deilig over å handle et sted hvor du ikke klikker deg bort og samtidig kommer deg ganske raskt (og uten sukker) til handlekurven med et bra utvalg for deg. Man kan også handle kjapt og litt rimeligere ved å kjøpe «Sukkerfrie pakkedeals».

Du tenker jo langsiktig og at du skal handle noen produkter når du først er i gang på nett, og «plukker med deg litt». Da liker jeg godt at man enkelt kan fjerne og endre antall til slutt når man kommer til handlekurven og prisoversikten her.

Diskusjonen går om sukkerfritt godteri virkelig er noe bedre enn ordinært godteri, forståelig nok. Jeg har selv en sunn skepsis til mat som inneholder lite næringsstoffer i forhold til mengde energi det gir. Selv forskningen er usikker på om produkter som er søtet med aspartam eller Stevia er noe sunnere, selv om det gir mindre kalorier.

Jeg er ikke bekymret for bruken av verken sukkerfrie produkter eller vanlig godteri så lenge det er med måte og så lenge det helhetlige kostholdet er sunt og næringsrikt. Men personlig synes jeg for tiden det er enklere å holde nytelsen av sukkerfritt på et ønskelig, moderat nivå enn vanlig godis.

Enn så lenge synes jeg uansett alle bør følge med på forskningsresultater som kommer og lese seg opp og å ta sine egne valg. Her er eksempler på et par artikler som belyser temaet:

Forskning.no: Hvilke fordeler og ulemper er det ved å skifte ut vanlig sukker med det naturlig stoffet stevia – eller det kjemisk produserte stoffet aspartam? 

Folkehelseinstituttet: Er Stevia virkelig det “sunne” sukkeret alle snakker om?

Håper du har hatt en fin helg!

Min har vært helt uten om det vanlige. Jeg forteller mer fra det i morgen 🙂 Fortsatt god søndag!

Trine

Min Facebook-side finner du HER 

Min Instagram finner du  HER 

Mine treningsgrupper/kurs finner du HER

Påmelding til online styrketrening gjør du HER! 

Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *