Kjernestyrkeprogram for nybegynnere – 6 enkle øvelser

Kjernetrening er kanskje den viktigste treningen for helsen og for en rygg uten smerter. Du skal ikke se bort i fra at magen blir flatere heller når du begynner å utfordre den variert. Men husk å begynne forsiktig og gjør det gradvis tyngre.

Jeg hjelper deg i gang med et nybegynnerprogram her! I neste uke gir jeg ut program for viderekomne til de som er godt i gang allerede.

En sterk kjerne består av mange og sterke muskler som stabiliserer ryggraden fra nakken og ned til bekkenbunnen. Du må derfor trene mer en sit-ups skal du få fres på alle disse muskelgruppene. Inkluderer du øvelser både for de rette og skrå magemusklene samt kjerne- og stabiliseringsmuskulatur i mage, rygg og bekkenbunn, så er du virkelig inne på noe. Og du vil merke gode resultater! Kjerneprogrammene mine sørger for nettopp dette!

Påmelding til online styrketrening gjør du HER! 

For deg som er ny trenger du ikke tenke på ekstra utstyr. Vi konsentrer oss derfor om enkle øvelser med egen kroppsvekt til grunnstyrken er på plass i kjernen. Etter hvert kan du krydre treningen med tyngre øvelser og øvelser med ulikt utstyr.

Nybegynnerprogram passer for alle som skal i gang og trene styrke (på kjernemusklene) , som er svake i musklene rundt midjen og som ønsker å trene opp kjernemusklene på en helhetlig måte uten at det blir for tungt og for vanskelig i starten.

Bruk programmet hvor som helst 🙂

Les om teknikken og vært nøye med utførelsen. God teknikk er viktig for både skadeforebygging, effekt, fremgang og motivasjon.

Lykke til!

MAGE OG KJERNEØVELSER FOR NYBEGYNNERE – 6 ØVELSER

PS! Klikk på linken til hver øvelse for å se hvordan du gjør det. Du velger selv om du vil gjøre ferdig en og en øvelse (3 serier) eller om du setter sammen i et sirkelprogram (du går videre til ny øvelse etter en serie, og gjentar hele runden tilsammen 3 ganger).

1 LIGGENDE SYKLING

Liggende sykling

Muskler du trener: Rette (og skrå) magemuskler, nedre del.

2 FIRFOTSSTÅENDE DIAGONALLØFT

Firfotsstående diagonalløft

Muskler du trener: Ryggstrekkere, kjernemuskler og stabiliseringsmuskulatur.

3 PLANKEN

Planke

Muskler du trener: Kjernemuskulatur og stabiliseringsmuskulatur i ryggen.

4 KATTEN

«Katten»

Muskler du trener: Kjernemuskulatur og rette magemuskler.

5 LIGGENDE ARMSVING

Liggende armsving

Muskler du trener: Rette og skrå magemuskler.

6 LAVE SIT-UPS

Lave sit-ups

Muskler du trener: Rette magemuskler.

Lykke til!

Og ikke glem baseøvelser som utfordrer kjernemusklene naturlig.

Trine 🙂

Påmelding til online styrketrening gjør du HER! 

Min Facebook-side finner du HER 

Min Instagram finner du  HER 

Mine treningsgrupper/kurs finner du HER

Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *