Ukens motivator: VG Vektklubb.no

Jeg er stort sett alltid motivert for trening, og grunnen er at det er mye trening jeg rett og slett er veldig glad i. Men da hører det jo med til historien at jeg har brukt mye tid på å prøve ulik trening, funnet frem til aktiviteter som passer og gleder meg og dermed blitt glad i disse og motivert for mer trening.

Trening jeg ikke synes er like diggbar driver jeg også med regelmessig og innimellom, fordi jeg trenger det og fordi det er svært effektivt. Slik som intervalløkter på mølle, langvarige svømmeøkter, rehabiliteringsøvelser for foten osv. For å motivere meg for slik trening tar jeg selv affære for å skape motivasjon. Ikke omvendt, jeg venter ikke på at den skal komme dalende. Etter å ha trent en stund blir det bedre, mindre vondt, lettere og morsommere. Det gir fremgang, som igjen gir motivasjon.

Inspirasjonskilder finnes over alt rundt oss, og når inspirasjon treffer oss kan det også omgjøres til indre motivasjon som igjen øker sjansen for ønsket handling. Denne uken kom motivasjonen dalende til meg fra omverdenen. Bonus! VGs Vektklubb.no spurt meg om jeg kunne være med å teste trening sammen med dem, Soma Move på Myrens Sportsenter og Body Balance på Sats Spektrum. Jeg bestemte meg for å hive meg ut av komfortsonen og ha to helt annerledes arbeidsdager på treningssenter, og med Vektklubb-journalist og fotograf. Jeg satte av tid, ble med, og det ga meg fornyet motivasjon på flere måter.

Å prøve nye oppgaver, for eksempel på jobb, fører gjerne til at andre egenskaper blir prøvd og brukt, som igjen kan gi inspirasjon til å prøve mer, ja rett og slett fornyet arbeidslyst. Å kjenne ny trening (gruppetrening) på kroppen kan dessuten gi en aha-opplevelse, en utfordring og en note-to-selv; jeg må variere egen trening enda mer og prøve nye ting oftere, eller – dette likte jeg og vil ha mer av! Ny utfordring kan gi mersmak. Å gjøre noe annet fører deg dessuten ofte til helt nye mennesker, som gir deg sin energi, og som fører til nye samtaler og kanskje relasjoner og nye ideer i ditt hode. Nye arenaer kan også aktivt oppsøkes og dermed føre til nye veier og uventet motivasjon.

Utgangspunktet mitt er at jeg aldri forventer gratis motivasjon fra omverden. Derimot lar jeg meg inspirere og jeg jobber alltid mer eller mindre bevisst for å holde meg selv motivert og skaper motivasjon ved å ta egne initiativ og grep. De gangene positive henvendelser og initiativ kommer til meg og øker min motivasjon, ja da er det superbonus og det kommer selvsagt som en stor, positivt overraskelse – som smaker utrolig godt og gir mye.

Tusen takk Vektklubb.no, for at jeg fikk være med! Og for at jeg ble ført til ny treningsglede med nye dyktige instruktører (Les: Silje Thorstenson og Pia Eliassen) og ny påfyll av både jobblyst og treningslyst 🙂

Jeg ble gira 🙂

PS! Du kan lese om treningene vi testet i VG/Vektklubb.no neste søndag, og mer om min opplevelse på bloggen etter hvert! 🙂

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *