Når instruktøren er drivende dyktig

Jeg klarte å falle pladask for en av de aller første yoga-timene jeg prøvde ut, grunnet instruktøren. SULEMAN!

Jeg hadde æerlig talt sett for meg at jeg kom til å falle fra yoga gabske fort etter testingen og smellen i fjor sommer, eventuelt bruke evigheter på å lære meg og like yoga. Men neida. Suleman troppet opp på timen jeg tilfeldig valgte på SATSELIXIA!!! 🙂

My man, ass!!! Eller min instruktør. Min drømmeinstruktør. Takk for at du jobber på Elixia!

Jeg tror ikke han hadde blitt min favoritt på dance step, aerobic, zumba og lignende, men det vet jeg jo ikke…Styrkeinstruktør og personlig trener tipper jeg han derimot egner seg godt som – etter min smak.

Uansett yoga+Trine+Suleman=SANT 

Hehe, hvorfor?

Her kommer en del punkter, som til dels gjelder for ALLE TYPER INSTRUKTØRER, og spesielt YIN YOGA, en rolig yogaform der fokuset er dyp pust, tøyning og avspenning.

75 minutter krever sin behagelige mann, og det er fornavnet til Suleman.

I tillegg har han følgende kvaliteter:

Faglig dyktig: Han vet hva han prater om.

Godt forberedt: Han leder et langt, variert og tight program med stor ro.

Humoristisk snert: Han er vennlig, seriøs og grundig, men sper på med en liten porsjon humor. Det løser opp og rekker fem smilet også.

Tilstedeværende person: Han snakker forståelig til deg gjennom hele timen og du føler deg svært godt ivaretatt som fersk og nybegynner.

Tydelig instruksjon: Han instruerer, gir påminnelser, korreksjon og alternativer kontinuerlig gjennom timen, og du mister aldri tråden. Verken i forhold til hvordan du skal bevege kroppen inn og ut av posisjoner eller hvordan du skal puste best. Det gir motivasjon underveis og godt treningsutbytte for alle.

Krydrer treningen: Han benytter musikk og skifter program og øvelser. Det blir både avspennende og beroligende og det holder oppmerksomheten oppe.

Vennlig mann: Han er alltid blid, imøtekommende og vennlig. Ser deg i øynene, ser behov som oppstår i gruppen og hjelper deg individuelt.

Motiverende forbilde: Hans trygge vesen, balanserte kropp og inderlige bevegelser smitter over og jeg har lyst til å forbedre meg gjennom yoga for å bli litt mer «Suleman», dvs en mer balansert utgave av meg selv.

Nedpå yoga-type: Han er bare dyktig og fokuserer på jobben sin der og da – å formidle. Det er ikke noe fiks faks, formaninger eller opphøying av yoga som den ultimate og enestående aktiviteten. Han bare fyller 75 minutter med akkurat det du trenger der og da…

Å få trene med Suleman føles som å ha trukket vinner-loddet. Han har bidratt til at yoga ganske fort har blitt en fast del av treningsopplegget, at jeg gleder meg til rolig trening og at kroppen min sakte men sikkert går mot en bedre balanse.

Takk igjen Suleman!

Har du en yoga-instruktør du digger? Del gjerne. Hvor instruerer vedkommende? I hvilken yoga-form?

Trine

2 kommentarer

  1. Nina H. Rørslett

    Jeg har også min «Suleman» som jeg stordigger. Hun heter Hege og driver med Yin- og Virya yoga her i Målselv. Ikke på treningssenter, men leier en gymsal hvor hun en kveld for uka har 2 grupper med ViryaYoga og en formiddag har YinYoga. Hun kjører også noen helgekurs i Yin i løpet av året. Fantastisk flink, SER hver og en av oss, veileder med verdens herligste stemme og korrigerer med lett berøring (om du syns det er greit)Dette har hun drevet med i x antall år og det beste av alt – ingen forstyrrende musikk, bare hennes behagelige stemme.

    1. Trines Treningsglede

      Herlig, takk for at du delte 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *