Så skulle jeg få skikkelig flaks

Med betennelse i hælen (Plantar Fascitt) ble svømming min redning på kondisjonsfronten i høst og frem til jul. Ved to anledninger på fjelltur fikk jeg også testet at langrenn gikk veldig fint med hælen, men jeg hadde jo ikke noen forhåpninger om at det kunne bli så bra med snø på østlandet at det kunne bli langrenn til hverdags på nyåret. Eller at jeg skulle få holde meg frisk hele måneden!!!

Men begge deler slo til! Vinteren kom, helseproblemene dro og jeg har byttet ut nesten samtlige kondisøkter i hele januar med langrenn. Det har vært unikt og helt fantastisk.

Varierte, passe lange og flotte turer og treningsøkter stort sett i moderat tempo har det blitt mange av – i eventyrlige omgivelser. Jeg har vært i Sørkedalen, ved Bogstad og Tryvann. Naturopplevelsene har vært så magiske og dominerende at de har tatt all oppmerksomheten, og puls og blodsmak har kommet i skyggen.

Tilsammen har det blitt både fine turopplevelser og skiglede med familien og i tillegg en «skitbra» treningsperiode for meg – helsen og alt tatt i betraktning. I hele januar! Det som kunne blitt en trå måned og nok en tålmodighetsprøve med begrenset aktivitetsmuligheter…

Flaks! Skikkelig flaks! Timeingen med store langrennsmuligheter når jeg ikke kan gå, løpe og danse fritt! Og en unik og fantastisk opplevelse egentlig. Jeg har aldri fylt kondistreningen min med ski en hel måned. Det har gjort meg utrolig godt etter to år med mange hindringer på treningsfronten. Og mye innetid..

2018 har vært så grei med meg til nå. Frisk hele januar. Det ble min tur! Mye deilig trening, dog rolig/moderat. Ikke minst har styrkeøktene gått akkurat som planlagt, tre dager i uken. Det anes fremgang alt. Sukker har kroppen heller ikke sett mye til etter nyttår. Jeg nyter en god tilbakelagt måned, frisk og aktiv kropp med en hæl på skikkelig oppadgående.

Nå sitter vi i bilen på vei hjem etter en fantastisk vinterhelg på Sjusjøen, om jeg skal si det rett ut. Det har bugnet med snø, skiglede, innekos og nærhet, og en drømmejanuar fikk en flott avslutning med en skiglad familie.

Ikke hverdagskost for meg dette. Det har ikke pleid å gå som håpet i det siste. Men nå var det min tur å kjenne på opptur!

Hvordan har fin første måned vært? Kommet i gang? I full gang? Sitter helt fast i sofaen? Syk? Skadet?

Fortell da vel 😉

Fortsatt god søndag og flott ny uke til deg! Og jeg ønsker en ny måned hjertelig velkommen og håper på rekorder på friske-dager-i-strekk-fronten og flotte treningsuker for deg. Er du med på 8-ukers utfordringen???

Trine 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *