Den beste kaken på tur

Kvikk-lunsj «tar kaka» på tur? Nei, min saftige, hjemmelagde sjokoladekake slår faktisk den. I all beskjedenhet, hehe..

Neida, det er jo ikke jeg som fant opp kruttet her, så denne oppskriften skryter jeg opp i skyene så ofte jeg kan. Jeg fikk den av mammaen til min bestevenninne første gang jeg skulle prøve å bake selv. For sikkert tyve år siden. Og siden har jeg ikke bakt annet, hehe. «Don´t change the winning team», er det jo noe som heter. Neida, men kombinasjonen av at alle hiver seg over den til det er tomt, og at jeg ikke er så flink og frigjort på bakefronten, så blir det ofte denne.

Og spesielt når vi skal på tur. Hyttetur med turer og skiturer i fjellet. Da er den gjerne pleie uten pynt! Den holder seg så godt at den blir bedre og bedre nesten etter noen dager, og da funker den jo på langhelg til og med. Jeg blir ganske populær når jeg drar opp et stykke til hver…

Så under bildet deler jeg oppskriften på gull-kaka mi.

Den heter opprinnelig «Firkløversjokoladekake» og har ordinært firkløversjokolade i glassuren. Men jeg bruker ofte melkesjokolade også, spesielt etter jeg lagde barnevarianter og satte fokus på pynting og formasjoner. Se noen av de ulike tema-kakene jeg har bakt ut av den originale her: Mine tema-kaker

FIRKLØVERSJOKOLADEKAKE

Dette tenger du til bunnen:

 • 4 egg
 • 4 dl (nesten) sukker
 • 3 dl hvetemel
 • 200 g smør/margarin
 • 3/4 dl kakao
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Pisk sammen egg og sukker. Smelt smør og kakao i en kasserolle. Rør sammen alt (mel, bakepulver og vailjesukker). Stek i rund form i ca 30-35 minutter på 175 grader.

Dette trenger du til fyllet:

 • 2 ss smør
 • 1 ss sirup (lys)
 • 2 ss kokt kaffe
 • 1/2 stor firkløversjokoladeplate
 • melis

Slik gjør du:

Smelt smør i en kaserolle og tilsett sjokoladen i biter. Når dette er smeltet sammen tilsett kaffe og sirup og rør sammen til en jevn masse. Avkjøl og tilsett melis til du får en fast masse/fyll. Smør et passe lag på toppen av kaken når den er avkjølt.

Håper du vil prøve? Nyt nyt!

Hilsen Trine 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *