Min sunnere fredagspizza

God fredag folkens, endelig snart helg!

Her starter vi helgen med en hjemsendt, skrall 5-åring fra barnehagen, og forløpig er det spybøtte og tørr kjeks som «pynter» stuen. Men vi er optimister, satser på det går over fort og skal få frisket opp med litt tulipaner fra butikken straks! Helg skal uansett bli digg altså. Og i kveld blir det pizza på oss andre i hvert fall..

Pizza er alltid godt på en fredag, og (vanligvis) populært blant store og små. Spesielt når man drar på med alt mulig og ikke tenker begrensninger verken på kalorier, fett eller salt. Innimellom er det dog ønskelig å kose seg uten at det blir for usunt og vektfientlig, og da er det kjekt å ha et sunnere alternativ – gjerne med ens egne favoritter. Jeg har samlet smaker jeg liker og laget min, men den er kanskje noe for deg og? Du kan i det minste la deg inspirere av de sunnere valgene av ingredienser.

Trikset er hvitløk, pepper og urter, spør du meg. Og å marinere og steke grønnsakene, soppen og kyllingen i panna først.

Når bunnen ellers er av fullkorn, sausen er laget av lett crem fraich og litt pesto, osten er  mager (lettvariant) og resten består av stekte grønnsaker, sopp og litt kyllingfilet eventuelt, hjelper det med ekstra smak fra krydder, og helst fersk! Og så vender en seg til alt. Jo oftere magrere og sunnere pizza, jo bedre – sier dem? 🙂

Grønnsakene jeg brukte her var: Squash, tomat, rødløk, sopp og aubergine.

Denne dugde for meg altså, men igjen legger jeg godviljen til fordi jeg prøver å være sunn. Det er nok verre med mannen min. Skal jeg gjette hadde han synes den var stusselig. Jeg prøvde ikke gi han den en gang, men lagde to varianter. Og pakket porsjonsposer av resten i fryseren til meg senere. Jeg forstår godt at folk som lever sunt, trener mye og er på match-vekt overhode ikke gidder å velge noe annet enn skikkelig potetgull, vanlig pizza og brus når de først skal skeie ut. Så no pressure fra meg. det blir min greie å spise sunn pizza innimellom.

Prøver du tro?

Eller vil du dele din?

Riktig god helg!

Klem Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *