Luke 7 «Knebøy – ett og ett ben»

#Inneholder egenreklame

Hei du, så hyggelig at du teller ned til jul med Trines Treningsglede julekalender. Jeg håper du har hatt glede av den inspirerende yoga-instruksjonen fra Pernille på Puro Yoga  Oslo i de seks første lukene, og at du vil ta med deg en eller flere øvelser videre, og spesielt nå frem til jul og i kombinasjon med styrkeøvelser og annen trening.

Se luke 1-6 med yoga-øvelser her:

Nedover hunden

Halvbro

Utvidet trekant

Hofteåpner/setestrekk

Sittende twist

Sittende nakkestrekk

BLI MED i julekalenderkonkurransen lenger ned i innlegget i dag!!! Og vær med i trekningen av spreke, flotte premier som deles ut på julaften. Sjekk dagens konkurransespørsmål og hva som er premien lenger under dagens øvelse.

LUKE 7 «KNEBØY – ETT OG ETT BEN»

I dagens luke viser jeg deg styrkeøvelsen «Knebøy – ett og ett ben», som du kan gjøre hjemme eller på treningssenter. Du trenger en håndvekt, eventuelt en fylte vannflaske, vedkubbe eller uåpnet vinflaske. Du kan også gjøre øvelsen uten vekt.

Muskler du trener: Lår og rumpe, samt kjernemuskler.

Se veiledning i øvelsen i og under bildet!

Selve utførelsen:

 • Stå med bena i bred posisjon, med føttene plassert bredere enn hoftebreddes avstand.
 • La knær og tær peke skrått ut til sidene.
 • Hold vekten med begge hender foran brystet, med lave skuldre.
 • Før overkroppen og tyngden sideveis mot høyre side mens du bøyer høyre kne, retter ut vestre ben og senke hoftepartiet ned mot gulvet.
 • Skyv fra gjennom høyre ben, rett ut kneet og press deg opp igjen til midten.
 • Gjenta til venstre side.
 • Pass på at knærne peker i samme retning som tærne, at ryggen din er rett og at du strammer magen gjennom hele bevegelsen.
UTGANGSPOSISJON: Start alltid styrkeøvelsen med god holdning. Skuldrene lett trukket tilbake og ned. Brystet lett frem. Og magen trukket inn. Foto: Nicki Twang (www.twang.no) på Puro Yoga
DYPESTE DELEN AV ØVELSEN: Herfra presser du opp og tilbake til midten og utgangsposisjon. Merk at overkroppen er oppreist gjennom hele øvelsen. Foto: Nicki Twang

God trening!

Og lykke til i JULEKALENDERKONKURRANSEN!!! LES VIDERE HER:

I dag i luke 7 er den andre av de fire dagene du kan delta i julekalenderkonkurransen og dermed være med i trekningen av den flotte premien (les under bildet) som trekkes og deles ut på julaften! DELTA NÅ ved å gi ditt svar på spørsmålet her – i kommentarfeltet på Facebook-posten om luke 7:

Jeg (Trine) har opplevd ett av følgende tidligere i mitt liv:

 • Da jeg backpacket på østkysten av Australia for mange år siden, tok jeg dykkelappen. På slutten av kurset skulle vi ta et nattdykk og vi dro langt ut på havet utenfor Cairns med motorbåt. Det var kun en instruktør som ble med ned på dypet/dykket. Allerede på vei ned fikk jeg litt panikk og steg etter hvert ufrivillig opp til overflaten. Instruktøren fikk det ikke med seg og jeg kom bort fra de andre og drev bort i sterke havstrømmer alene i mørket på havet. Utrolig nok dukket det opp en eneste annen dykkerbåt der jeg drev og jeg ble reddet. Kodeord: nattdykk
 • I den første delen av bryllupsreisen vår skulle vi på safari i Sør-Afrika i Kruger Nasjonalpark. Vi fløy til Johannesburg og overnattet på hotell der den første natten. Etter at vi sjekket inn på hotellet gikk vi en kveldstur og plutselig dukket det opp to fyrer foran oss på gata. Den ene tok opp en pistol. Vi ble ranet for alle verdisakene vi hadde på oss. Kodeord: pistol
 • For mange år siden gikk jeg på ski fra hytte til hytte på Hardangervidda. Den ene dagen ble det stadig mer vind og dårligere sikt. Til slutt mistet vi kontrollen med hvor vi var og det var ikke forsvarlig å gå videre. Vi måtte grave oss ned og vente til været ble bedre. Vi hadde heldigvis med oss en del klær og utstyr og klarte oss greit gjennom natta, selv om det ikke ble så mye søvn. Dagen etter ble vi hentet av et helikopter. Kodeord: Helikopter.

Skriv ditt svaralternativ under posten om luke 7 på Facebook-siden Trines Treningsglede. Oppgi kodeordet (nattdykk, pistol eller helikopter).

FØLG MED HVER DAG FOR Å FÅ MED DEG  RESTEN AV JULEKALENDERKONKURRANSEN!

PREMIER

På selveste julaften deler vi ut flotte premier til en heldig vinner. I fire av lukene frem til jul (inkludert dagens luke 3) kan du delta i en enkel og hyggelig julekalenderkonkurransen, og være med i trekningen av følgende:

 • Gratis medlemskap i Trines Treningsglede online styrketrening i 3 måneder, til en verdi av 2070 kroner. Tren der du er fra nyttår! Les mer om onlinetreningen ledet av meg HER. 
 • Fete tights fra www.babetteyoga.no til en verdi av 998 kroner. Du ser tightsen på Pernille i luke 1 i morgen.

♥Klemmer fra Pernille & Trine♥

Følg gjerne Pernille og Puro på instagram: @pernilles_journey og @puroyoga

Følg gjerne Trines Treningsglede også på Facebook og Instagram 

TILBUD TIL NYE: Er du interessert i å bli med i online styrketrening med Trines Treningsglede og trene hele kroppen regelmessig? Meld deg inn som abonnent før 01.01.2018 og få EN MÅNED GRATIS! Klikk på bildet nå! 

Les mer om opplegget HER! 

Sjekk ut andre kurs og treningsgrupper jeg har ved å klikke på denne linken! 

Følg meg gjerne Trines Treningsglede også på Facebook og Instagram 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *