Nitrist skisesong i vente

Therese Johaug er utestengt fra all idrett i 18 måneder uten å ha vært i nærheten av å jukse. Hun mister som vi vet OL i Pyeongchang i februar og hele kommende sesong.Ingen i hele verden kan forstå hvor jævelig det må være. For ingen er som langrennsløperen Therese. Og ingen har blitt utelukket fra to sesonger på grunn av feil krem fra apoteket.

Så meningsløs krise hun må ha stått i siden den telefonen hun fikk om leppekremen. Og nå hvordan har hun det på sidelinjen – på trappende til årets skisesong?

For hver dag som går må jo straffen bare føles hardere og hardere? I tiden fremover skal hun stå utenfor skisporet mens det ene mesterskapet etter det andre pågår. Hele Tour de Ski, verdenscuprenenne, OL…

Hvor skal hun stå? Skal hun være til stede og se de andre kjempe i sporet? Skal hun se det fra sofaen? Eller er hun opptatt med forberedelser til tidenes maktdemonstrasjon i VM i 2019, som er det neste store mesterskapet hvor hun er velkommen til å stille på startstreken?

Vel, nok om hennes vinkel, alt blir bare spekulasjoner.

Over til oss, det norske folk, TV-titterne, fansen….

Vi får det ennå kjipere vi også. Til nå har vi vært vitne til den oppsiktsvekkende saken i lang tid, og vist støtte, sjokk, medfølelse og frustrasjon. Forståelig og rettferdig dom eller ei – utfallet, konsekvelden, realiteten blir drit kjipt og trist for oss også!

Den ene startstreken etter den andre uten «superkonkurrenten» fra Norge. Mellomtider, skibytte og spurter uten «superwoman». Målstreken, intervjuene etter på, prisutdeling og medaljesermonier uten nydelige og blide norske skikvinne.

Ingen lyser opp som Therese. Det kommer til å bli mørkere i stua.

TVn blir mindre interessant i vinter. Petter må levere, skal vi unngå en nitrist skisesong.

La oss fokusere på Therese likevel og heie på henne herfra og hele veien til VM! Mens verdenseliten konkurrere med riktige kuldekremer, sårsalver, leppepomader osv, og Therese er stengt ute i kulda, tenker vi på jenta fra Dalsbygda.

Vi får håpe det kan gi et bittelite bidra til å holde henne motivert gjennom tidenes tristeste skisesong.

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *