mølleøkt #3: PROGRESSIV LANGTUR

I progressiv langtur starter du lett og øker på. Noen ganger når kroppen føles stiv og treg, er dette den beste økten synes jeg. Rolig start gjør at man enklere kommer i gang – med det som ender opp med høy puls og en svært bra kondisøkt. Både hodet og kroppen henger veldig godt med.

Mølleøkt #3 kan tilpasses alle nivåer. Du kan starte med det som føles lett for deg, og du kan ha få drag. Eller så kan du starte litt tyngre og ha mange drag. Eller noe midt i mellom.

Personlig er dette en intervallform som oppleves at er fort over, for når dragene og pausene er så korte, så skjer det noe (forandringer) hele tiden. Du rekker ikke å føle veldig mye på hvor sliten du er før du må hoppe av mølla, justere fart, hoppe på igjen og få beina i gang.

Koselig økt kan det også være, for du kan fint løpe sammen med/ved siden av en annen, uansett hvor stor forskjell det er på kondisjonsformen deres.

Fremgangen er dessuten superlett å måle. Etter hvert som du klarer flere og flere drag er formen bedre. Ett nytt drag – og du kan konkludere med litt fremgang.

Les også:

Mølleøkt #1 Langintervall

Mølleøkt #2 Kortintervall

♥PROGRESSIV LANGTUR♥

Øktlengde totalt: ca fra 40-50 minutter

OPPVARMING 5 min: Rask gange eller rolig jogging (Fra 60-75 % av makspuls, du blir litt varm og svett, må puste oftere og kan føre en samtale).

Kommentar: Selve hoveddelen begynner nokså forsiktig, så derfor holder det med 5 minutter oppvarming. Vanligvis har jeg minimum 10 minutter oppvarmingsdel før intervalltrening.

HOVEDDEL: Cirka 30-35 minutter med 45-15 intervalldrag.

  • Start for eksempel på 10 km/t eller øk farten med 1 km/t fra oppvarmingsfarten, og løp i 45 sekunder.
  • Hopp av og setter et ben på hver side av båndet, og ha så (kun!) 15 sekunder pause.
  • Deretter øk farten med 0.2 km/t og løp nye 45 sekunder etterfulgt av 15 sekunders pause.
  • Slik fortsetter du. For hvert nye drag på 45 sekunder øker du farten på mølla med 0.2 km/t. (Det er ikke mye økning av gangen).
  • Slik fortsetter du helt til du ikke klarer mer og hadde tilnærmet makspuls.

NEDTRAPPING 10 min: Rolig jogging eller rask gange på mølla (Fra 60-75 % av makspuls, du roer ned tempo, innsats og pulsen).

Tips til å holde økten til maks 40-50 minutter: På lang sikt når du klarer mange flere drag, så vil ta mer tid, noe du kanskje ikke ønsker? Løsningen da er å justere farten opp allerede fra første drag. Dermed vil jeg klare færre drag totalt (som i starten) men få en like effektiv treningsøkt som tar like lang (kort) tid.

Prøver du? Fortell meg om du liket den, tror du vil bli positivt overrasket 😉

God helg 🙂

Gleder meg til å slappe godt av i sofaen i kveld etter en hektisk uke.

PS! Jeg vet mølleøkta skulle kommet ut i går og beklager forsinkelsen 😉

Klem Trine

Følg meg gjerne også på Facebook og Instagram for mer inspirasjon!

Sjekk ut ny gågruppe og mine helårs treningsgrupper HER

For å bli medlem i Trines Treningsklubb (gratis deltakelse og månedlige livetreninger!) klikk på denne linken og send meg en forespørsel!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *