Sunnhet og matglede i et servise

#reklame

Vi lever i en sammensatt verden – der mat er en nødvendighet men hvor matglede ikke er en selvsagt opplevelse for alle.

Sulting og spiseforstyrrelser i den ene enden – overspising og overvektsproblemer i den andre enden. Begge deler er et økende problem i samfunnet og forstyrrer matgleden for stadig flere.

Matgleden er kanskje moden for å løftes frem som noe positivt og viktig? Uten matglede kan livet bli kjedelig, mindre sosialt og til og med kanskje trist?

Å bli servert sunn mat og faglig påfyll av ernæringsekspert Christian Bitz fra Danmark på et bloggevent med Skeidar i går, var forfriskende og «god timeing».

Bitz har utviklet serviset som vi spiste av, som du ser på bildene og som jeg tenker at verden er moden for.

Med tyngde, trygghet og kompetanse fortalte han oss om filosofien sin, som ligger til grunn for serien han nå lanserer og selger via Skeidar. Jeg elsker den og tror vi er mange som har godt av den i den tiden vi lever i nå, med sterkt kroppspress og stort fokus på mat og trening.

Etter min mening gjør Bitz et svært vellykket forsøk på å bringe både sunnhet og matglede inn i de norske hjem ved å lansere et smakfull, lekker og råtøff serie med servise, bestikk og glass – basert på en god filosofi.

Bitz utviklet serien basert på hans ønske om å skape et kontrastfylt bord og en god måltidsopplevelse., som jeg kan like godt. Han er opptatt av at tiden ved bordet skal nytes og at magen langsomt får lov til å registrere metthet. To ting som fremmer sunnhet og matglede.

Tallerken-størrelsen du ser på bildet over likner mer på slik de var før i tiden. De er litt mindre enn vanlig middagstallerkener i dag, noe som kan hjelpe en som vil ned i vekt eller holde vekten. Hvor mye vi spiser til middag, avhenger nemlig av hva slags middagstallerkener vi bruker i det daglige, viser en studie utført ved Calgary-universitetet i Canada.

«Og desserten er det viktigste», sa han og boret øynene bestemt i i alle blogg-jentene.

Serviset får du i ulike farger som passer til det meste, og i tillegg er serien rimelig. Så her er det lav terskel for å begynne å samle.

Gleder meg hvert år til å dekke høst-bordet og invitere venner på middag, og litt ekstra i år med nytt spill på bordet. Men først skal jeg en liten tur til varmen og leve ut 41-årspresangen fra mannen min og nyte de første og siste solstrålene for i år med hele kroppen.

God torsdag! 🙂

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *