Slik unngår du treningsdropp i høst

Skal du komme i bedre form i høst må du trene. Åh – sier du det? He he. Men fra spøk til alvor. Du kan ikke velge sofaen hver gang du føler deg slapp, synes det virker kaldt eller bare har lyst til å gjøre noe mer komfortabelt. Ikke de fleste gangene heller. Med noen unntak bør du komme deg ut eller av gårde og ta fatt på den oppvarmingen som du har planlagt. Først etter den er det love å trekke seg hvis kroppen sender klare signaler – enig?

Dørstokkmila blir litt lenger for de fleste når mørket og kula kommer. Men forbereder du deg på høst, vil du kunne unngå treningsdropp. Så gjør det – du som vil ha  overskudd til de tunge dagene, styrke til fjellturer, stolt holdning på julebordet, kondis til å gå lange skiturer eller bare komme i veldig god form. Det gjør jeg, hver høst, etter hvert mer ubevisst.

Så bli med å naile treningshøsten og dropp treningsdroppen!

Her er mine 5 tips:

  1. Du må takle at det blir kaldere og surere, for det kommer! Ikke få sjokk eller la det sette deg ut. Bestem deg for en sporty innstilling og at det er verdt det å styre med mer klær og mer utstyr fremover. Spesielt du som skal trene ute men også du som skal forflytte deg til treningssenter eller gå/sykle/mosjonere på vei til og fra jobb. Forbered deg på å møte regn og kaldere temperaturer med nok og riktig klær. Til våren kommer bonusen hvor alt blir lettere igjen.
  2. Du må blåse i at det blir mørkere! Ta innover deg at du vil føle deg trøttere – både før og etter jobb. Aksepter at du ikke føler like mye energi når du skifter til treningstøy og starter på økten! Kom deg gjennom den oppvarmingen. Energien kommer! Treningen går lettere enn du fryktet og blir en bedre opplevelse enn du kunne håpe på.
  3. Søk støtte! Du kommer til å trenge det! Gjør avtaler og sørg for å forplikte deg først som sist. Ta høyde for at du vil dras mot sofaen og at du trenger noe som drar i den andre enden. Enten det er et treningssenter med timer eller en personlig trener, folk du kan trene sammen med, som venninner, en gruppe eller et kurs! Hvis du har en avtale må den faktisk brytes hvis du ikke skal gjennomføre trening, da sitter det lenger inne å droppe ut. Om du vil delta i en av mine grupper kan du når som helst ta kontakt. Les mer HER
  4. Sikt lenger enn en måned frem! Sett deg et langsiktig hovedmål for treningen (for eksempel til 1. november eller 1. desember, altså godt over høsten), og ha noen delmål underveis. Premier deg selv med små gleder for hvert delmål som nåes.
  5. Gjør det du liker! Pass på å legge vekt på trening du trives med og kombiner det med trening du vet er veldig effektivt. Da får du en motiverende høst med både treningsglede og resulater som du ønsker.

Følg meg dersom du ønsker smittende motivasjon til å trene i høst. Jeg er superklar og deler tanker, tips og triks fremover! 🙂

Trine

Følg gjerne Trines Treningsglede både her, på Facebook og på Instagram for mer inspirasjon!

Treningsgruppene mine starter opp denne og neste uke – PÅMELDING ER NÅ!!! Les mer om mine treningsgrupper/kurs HER

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *